Translate

perjantai 3. elokuuta 2012

"Etikka Aji Cristallit"



Korjasin Keskiviikko iltana pienen Aji Cristal sadon ,jotta kasvi jaksaisi jatkaa kukintaa ja nuppujen puskemista.

Pohdin sitten mitä ihmettä näistä valmistaisin. Päädyin hyvään sekä turvalliseen vaihtoehtoon.
Etikkaliemessä säilötyt Aji Cristalit maistuvat ja säilyvät erinomaisesti. Tosin säilyvyyttä ei näin pientä satsia tekiessään paljon tarvitse miettiä, tuollaisen tuhoaa alle viikossa voileivän päällisenä juuston kera.

Resepti:
  • Noin 80 grammaa Aji Cristalleita
  • 3 dl vettä
  • ½ dl väkiviina etikka
  • 1½ tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl hunajaa 
  • Yrttejä
Viipaloi Aji Cristallit sopiviksi paloiksi. 
Kiehauta liemi johon kuuluu kaikki paitsi Aji Cristallit.

Pistä Aji Cristallit haluamaasi lasipurkkiin.
Anna liemen hieman jäähtyä ja kaada liemi Aji Cristallien joukkoon purkkiin.
Liemen on jäähdyttävä jottei lasipurkki halkea, voit myös pistää lusikan kuljettamaan lämpöä pois purkista siten että se koskee lasipurkin pohjaan.

Anna liemen seistä jääkaapissa viikon, kaksi.
Nauti!





Resepti on varsin perinteinen, nopea ja helppo valmistaa. Oman maun mukaan voi tehdä lisäyksiä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti