Translate

maanantai 1. huhtikuuta 2013

Näin kasvatat oikeaoppisesti munaa, kuvitettu teos!

Olette varmaan...tai tottakai olette miettineet mikä lempibloggaajallanne on kun uusia kirjotuksia on ilmestynyt viime aikoina harvoin. On ollut kaikenlaista kiirettä ja nyt viimeisimpänä olen päättänyt ryhtyä patenttia hakemaan.  


Olen hyvinkin useasti miettinyt voiko munaa kasvattaa. Pitkien pohdiskelujeni, toteamuksieni ja testien jälkeen olen tullut siihen tulokseen että ehdottomasti! Munan kasvattamisesta on moniakin hyötyjä, ensimmäiseksi tulee toki mieleen että tämähän on ekonomisesti kannattavaa, alan markkinoilla olisi selvästi käyttöä tällaisille taidoille. Munaa voi kasvattaa kuka hyvänsä, sukupuolella tai tilalla ei ole väliä. Munan kasvattamiseen vaaditaan vain kärsivällisyyttä sekä oikea ilmasto ja lämpötila.

Kaiken mitä tarvitset on jonkinlainen muna. Jos sinulla ei syystä tai toisesta ole munaa voit vaikka lainata ystävältäsi tai naapuriltasi. Koolla tai muodolla ei ole väliä, kunhan se on muna. Tämän jälkeen tarvitset viivoittimen joka on hyvin tärkeä osa projektia. Tarvitset myös hitusen multaa ja jollain millä voit desinfioida tarpeen tullen. Muovipussillakin ja pienellä astialla voi olla tarvetta joten näihin kannattaa varautua.

Jos sinulla on nyt muna ja muut yllä laskemani asiat hallussasi olet valmis kasvattamaan munaasi!


Tarvikkeet

Hautaa munasi puoliksi multaan. Munasi tarvitsee paljon lämpöä joten aseta se aurinkoiselle ikkunalaudalle.







Itse olen jo alkanut risteyttää omaa lajiketta. "Bunny" (Munanum Easteriensis) on tähän asti ollut parhaiten menestyvä lajikkeeni minkä takia olen vain kasvattanu viime aikoina tätä. Hyvin tuottoisa lajike.


Noin kolmen viikon kuluttua itämisestä Sinulla pitäisi olla vastaavan kokoinen hieman karvainen pieni taimi.
Tässä vaiheessa kannattaa jo alkaa lannoittaa kasvia. Itse olen sekoittanut 2rkl mämmiä/10 litraan vettä ja on toiminut oikein hyvin. Älä missään nimessä lannoita kasviasi liikaa, ylilannoitus saattaa nimittäin herkästi johtaa taimen kuolemaan.


2 kuukautta myöhemmin...

Nyt ne kukkivat ja satoavat!
 Vihdoin alkaa tulosta syntymään. Nyt kannattaa olla tarkkana pölytysten suhteen, pölyttäminen onnistuu ainoastaan samojen lajikkeiden välillä, siksi kannattaa ainoastaan kasvattaa yhtä lajiketta samassa ruukussa.


Satoa kerätessä on mitattava että muna on vähintään 2.5cm ja täyttää munastandardin. Jos poimit munan raakana tai liian pienenä alkaa kasvisi protestoimaan ja ei satoa kahteen kasvu kauteen.
Huomaat munan kypsyyden siitä että kuori alkaa käpristymään hieman.

Kun olet poiminut munan sinun tulee poistaa kaksi ensimmäistä kuori kerrosta. Siten pääset makiaan sisukseen.


Sadon korjuu!
Sanoinhan että munan kasvattaminen on tuottoisaa ja erityisesti tämä lajike! Eikuin patenttihakemus vetämään.

Ylhäällä mainitussa pussissa voit vaikka kuljettaa viivoitinta, enhän minäkään voi kaikelle keksiä käyttöä... 


Hauskaa pääsiäisen loppua ja hervottoman hauskaa aprillipäivää!



4 kommenttia:

  1. Tässähän on selkeä markkinarako! Esimerkiksi arabimaissa pääsiäispuput koetaan herkästi Koraanin vastaisiksi, eikä niitä siksi siedetä. Siemenestä munan kasvattaminen pääsiäiseksi, joka on erittäin tunnettu juhlapyhä muslimimaissa, saattaisi vallan lopettaa pupuvainot!

    Amerikan markkinoilla kannattaa sinun risteyttää semmoisen XL-kokoinen suklaamuna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti! Tähtään suuriin tekoihin, ensin lopetan pupuvainot,sitten seuraavaksi poistan nälänhädän ja mitä vielä keksisin. Ainoa mikä minua tässä häiritsee on että minua ei pian enää muisteta chilipäänä vaan munapäänä...

      Poista