Tänään pääsin tekemään jälleen jotain erikoista chilinkasvatus "urani" aikana. Minulle suotui nimittäin mahdollisuus maistaa ensimmäistä kypsää pubescenseä. Ultra Pubea.
Pubescensien maku on ollut minulle kauan mysteeri. En ollut tätä ennen maistanut vielä kertaakaan kypsää pubescens sukuista chiliä.
Pakkasten tullessa ainoa Turbo Puben podini jäätyi, tuolloin maistoin sitä raakana ja maku oli, miten sen mahdollisimman kauniisti muotoilisi...kauhea.
Kaudella 2013 minulla on ennätysmäärä Pubeja itämässä. Nyt kun maistamisen hetki lähestyy alkaa mielessä vääjämättä muodostumaan ajatuksia että mitä jos nämä eivätkään ole mielestäni niin hyvän makuisia mitä olen odottanut?
Nopeastihan se selviää.
28.12 |
31.12 |
Ultra Pube, C.Pubescens |
Kuten linkkaamassani chiliwiki-sivustossa kerrottiin on podi erittäin mehukas ja raikas. Polte on pientä mutta sopivan huomattavaa. Maku on hedelmäinen ja makea. Tähän jää aivan selvästi himo, kuin karkkia söisi.
Vihdoin ymmärrän miksi ihmiset niin hehkuttavat pubeja, voin siis huoletta yrittää kasvattaa kaikkia idättämiäni pubeja!
Vielä näin lopuksi haluan toivottaa lukijoille hyvää uutta vuotta, sekä helvetin tulista ja satoisaa chilikautta 2013!
Helvetin tulista uutta vuotta sinnekkin, mutta et kai sinä lukioille uutta vuotta toivota? Eikö toivotus kannattaisi osoittaa "lukijoille"?
VastaaPoistaNo, joo. Anteeksi pilkunviilaus.
Minulla kävi pubejen kanssa hiukan samanlailla, kuin sinulla, eli kerkesivät jäätyä. Tuolla ulkona se Turbo Pube vieläkin kyhjöttää.
No voinhan lukioille kuin lukijoillekin, pahus jäi taas tuo "j" unholaan, ei ole nimittäin ensimmäinen kerta :s. Meni kyllä tämäkin kausi pubejen osalta päin mäntyä, mutta ehkä nyt 2013 onnistaisi?
VastaaPoistaOdota vaan, että saat kesällä auringossa kypsyneita pubeja. Vaikka ne on nytkin hyviä, kesällä ne on ihan omaa luokkaansa ja tultakin on selvästi enemmän. Ruisleivälle siivutettua mehukasta pubea on vaikea ylittää chilikokemuksena. :)
VastaaPoistaVoin uskoa, en oikein malttaisi odottaa, mutta eipähän ole paljon mahdollisuuksia. Onneksi on paljon pube lajikkeita tällä (2013) kaudella :).
VastaaPoista