Translate

torstai 27. joulukuuta 2012

Paholaisen hillo ei kestänytkään...

Joulun aikana oli tarkoitus jälleen syödä hieman paholaisen hilloa. Pahaksi pettymyksekseni jouduin toteamaan että hillo oli kerännyt hometta pinnalle, eli kompostiin vain. Hilloa oli valitettavasti vielä puolet jäljellä.

Taannoin heinäkuussa kirjoittamani resepti on ollut blogini ylivoimaisesti suosituin teksti.
Kyseessä ei tietenkään ole enää sama kuvan satsi, se tulikin syötyä melkein viikossa.
Kyseessä on toinen soppa jonka keitin myöhemmin, jonka säilöin litran tai kahden kokoiseen purkkiin.

Hillosokeri pakkauksessa lukee että sokeri käy hyvin säilöntäaineena, tämä tarkoitti ilmeisesti  avaamattomassa ja ilmatiiviissä purkissa. Ensi kerralla on muutettava reseptiä sen verran että siihen joko lisää etikkaa tai atamonia ja tasapainottaa makuja jonkin verran. Vaihtoehtoisesti jos ei atamonia tai etikkaa halua käyttää voi toki tehdä useita pieniä satseja jolloin ei yhtä purkkia tarvitse pitää avattuna yhtä pitkään.

Tämä vain varoituksena niille jotka ovat seuranneet reseptiäni. Syökää nopeasti.
Kotitekoisissa säilykkeissä on aina se ongelma ettei säilyvyydestä voi koskaan olla aivan varma, siksi olisi parasta aina säilöä pieniin purkkeihin jotka eivät jäisi jääkaappiin avatuiksi turhan pitkäksi aikaa.

2 kommenttia:

  1. Monet hillot vetävät homeeseen, varsinkin jos ovat pitkään avattuina. Vanha kansahan tietää, että homeisen osan voi kaapaista pois ja jatkaa syömistä aivan normaalisti. Itselläni on sellainen "prinsessavatsa" ettei moista tohdi ajatellakaan. Etikan haittapuolena on mojova happamuus, ennenkuin varsinainen 'homeenesto' astuu voimaan että laittaisin suosiolla sitä Atamonia tms. bentsoehappovalmistetta. Eipähän tarvitse arvailla säilyvyyden kanssa.

    VastaaPoista
  2. Mietin sitä kaapismista silloin kun homeen löysin...mutta, ei. Jätän väliin, tuntuu jotenkin epämielyttävälle syödä ja en tiedä mitä oma vatsanikaan siitä pitää...
    Täytyy siinä tapauksessa atamonia pistää seuraavan kerran kun hilloja keittelee. Kiitokset tiedosta!

    VastaaPoista