Translate

keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Arvostelu: Moruga Scorpion, jälleen yksi maailman tulisin

Jälleen yksi maailman tulisin chili arvostelussa, näihin alkaa jo pikku hiljaan pitkästymään.
Moruga Scorpion on parhaillaan virallisesti maailman tulisin chili, siitä huolimatta että Fatalii Gourmet Jigsawin uskotaan olevan maailman tulisin, on Moruga Scorpionista olemassa valvotusti mitatut tulokset jotka takaavat ennätyksen hallinnan Moruga Scorpionille.

Puolikkaan palasen syön, en yhtään enempää tai vähempää. Kieltämättä jännittää, Fatalii Gourmet Jigsaw oli jo hirmuinen ja sitä maistoin ainoastaan palasen...


Ennakot: Helvetin tulinen lienee oikea käsite. Mitä muuta voikaaan periaatteessa odottaa? Maku saattaa olla hyvä ja chinensemäinen mutta en usko tämän olevan mitenkään nautinnollinen kokemus.

Haju: Tuoksu tai haju, vaikea tässä tapauksessa sanoa, on vahva ja todella pisteliään chinensemäinen.

Maku: Omasta mielestäni podi on varsin vaatimaton maultaan. En tunnista juuri mitään makua.

Polte:
Tulisuus...tässä vaiheessa menetin kirjotuskykyni kokonaan...tulisuus on uskomaton. Koko suuni tuntuu olevan tulessa ja polte tuntuu pitkällä kurkussakin, ikeniinkin sattuu. Silmät vuotavat jäärkyttävän paljon ja yskittää. Poltteen hieman laantuessa pystyy jo tapausta analysoida jonkin verran. Polte kiusaa erityisesti kielen kulmissa ja suunlaessa.


Mielenkiintoisin piirre tässä chilissä oli minusta se että koin tämän aiheuttavan sellaisen toisinaan mainitun "endorfiini pilven". Chilithän tunnetusti vapauttavat kehossa endorfiinejä jotka aiheuttavat tietynlaista mielihyvän tunnetta. Omassa tapauksessani tosin kokemus ei ollut niin mukava. Päässä alkoi pyöriä julmetusti ja tuli todella huono olo. Menin pitkäkseni koska pystyssä oli vaikea pysyä kun päässä pyöri. Vartin jälkeen olin taas ennallani.

+/-
- Liian tulinen
- En löytänyt minkäänlasta makua

Tuomio:
En koe minkäänlaista iloa kasvattaa lajiketta joka ainoastaan polttaa. Ei jatkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti