Translate

lauantai 28. tammikuuta 2017

Potkaistaan käyntiin kausi 2017

Njahas, nyt on se aika kun sormet syyhyävät ja idätyslautta kelluu.
Chili kasvattajan yksi kriittinen hetki on tosiaan idätys. Lajikkeet on valittava, kasvutiloja on määriteltävä, lisävälineiden tarve on arvioitava ja lista jatkuu...
Ylipäätään Joulu-Helmikuu tuntuu siltä ajalta kun on mahdollisuus tehdä vaikka mitä mutta pienikin harha askel voi olla kohtalokas, sen olen itse kokenut viime vuosina.

Vasten tahtoani en vielä tilannut uusia lajikkeita sillä halusin kokeilla miten vanhat siemenet itävät ja ehkä hieman karsia vanhaa siemenvarastoani. On muistettava että suurin osa siemenvarastostani on peräisin vuodelta 2013 joten olen hieman skeptinen itävyyden suhteen.

Helppo idätyslautta

 Mitäs loppujen lopuksi sitten laitoin itämään?
Rajasin listan mahdollisimman lyhyeksi sillä aika ja tila on minulle tällä hetkellä hieman epäselvää. Kesällä kasveille on tilaa mutta taimi vaihe on aina ollut haasteellinen. Valitsin lajikkeita siten että olisi ihan perinteistä miedompaa ruoka chiliä jota voisi käyttää surutta ruuanlaitossa, kuten Aji Cristallia/Fantasya. Vastapainoksi valitsin pari super tulista chinenseä koska... miksi ei? Ne ovat aina kiehtoneet minua ja podien ryppynen ulkomuoto herättää kunnioitusta ja aavistuksen pelkoa.


Lajikelistaan...

C.Baccatum
Aji Fantasy
Aji Escabeche
Aji Cristal
Starfish
Sugar Rush

C.Chinense
CGN 16944
Antillais
Habanero Naranja Picante
Monster Naga
Devils Tongue Yellow
Jamaican Scotch Bonnet
Burkina Yellow Scotch Bonnet
Chupetinho
Moruga Scorpion
Dorset Naga
Trinidad Douglah
7 Pod Chaguanas
Foodorama Scotch Bonnet
Rocato

Tämä lajikelista on nyt muutaman viikon mittainen kokeilu, mikäli ei näistä lähde itämään 50% enempää on minun tietenkin tilattava uusia tuoreempia siemeniä. Luultavasti yritän idättää vielä muutaman villi chilin, muistaakseni minulta löytyi vielä siemen tai pari Galapagoensea, ja tomaatit sitten myöhemmin helmi-maaliskuussa.

Voimia, kevät on pian täällä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti