Translate

lauantai 29. syyskuuta 2012

Vuosi hurahti, blogi täyttää vuosia...

Päivälleen vuosi sitten aloitin blogini. On hämmentävää ajatella kuinka nopeasti vuosikin vierähtää.

Tästä se kaikki lähti liikkeelle.
Hetken mielijohteestahan tämäkin blogi syntyi ja oli periaatteessa ainoastaan koeajalla. Olinkin jo valmis sulkemaankin blogini ensimmäisinä viikkoina asioiden epäonnistuessa.
Blogin saatua uusi ulkoasu alkoi tilanne kuitenkin näyttää jo valoisammalta ja kun seuraajiakin ilmeistyi, alkoi bloggaminen taas minua kiinnostamaan.

Tärkeintä minulle on vuoden aikana muodostunut se etten kirjoita silloin kun tuntuu siltä, vaan kirjoitan silloin kun on tosiaan jotain kerrottavaa, en halua blogini täyttyvän turhista selityksistä tai vastaavasta vaan kunnon asiasta.

Näillä näkymin ei blogiin kirjoittaminen lopu, kasvatuspäiväkirjojen pitäminen foorumeilla tosin hieman vaakalaudalla joidenkin palstojen osalta. Ei tahdo oikein aika riittää ja onhan se mukavampaa jos kaiken saisi koottua yhteen paikkaan. 

Kakun leivontaan en ole ryhtymässä ,mutta voisihan sitä toki kaffet keittää ja maistella vaikka päivän satoa juhlapäivän kunniaksi...9 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon!
  Suuretkin asiat alkavat pienestä.

  Huomasin tässä samalla, että oman blogini kolmivuotispäivä livahti ohi jo kolme päivää sitten. No, se ei varsinainen alku ollut, kun olin jo pari vuotta pitänyt kasvatuspäiväkirjaa Chilifoorumilla ja suunnilleen samoilla eväillä, mutta itsenäisempänä jatkettiin blogissa. Sittemmin olen siirrellyt osan vanhemmista merkinnöistä myös blogin puolelle, joten sen historia jatkuu nyt syntymäpäivän taakse.

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia kiitoksia :).
  Itse olen ollut ainoastaan 1 1/4 vuotta mukana päiväkirja kuvioissa. Kuten olen monesti tokaissut, blogi on siitä päiväkirjaa parempi että blogin saa huomattavasti enemmän omansa kaltaiseksi. Päiväkirjoista puuttuu se persoonallisuus, vaikka jokaisella on oma tyylinsä päivittää ,lisäillä kuvia ja kirjoittaa. Ero on kuitenkin huomattava...

  VastaaPoista
 3. Onnittelut minunkin puolestani!
  Ja jatka ihmeessä päivyrin pitämistä myös chilifoorumin puolella. Siellä on kuitenkin enemmän aloittelijoita, jotka etsivät neuvoja päivyreistä. Niin itse ainakin tein ja paljon vinkkejä ja innostusta sain myös sinun päivyristäsi.

  Vielä kerran onnea!!

  VastaaPoista
 4. Niin se vaan aika rientää, enkä oman blogini päivää edes muista, milloin merkkipäivää se on viettänyt. Onnea kovasti blogille ja kasvatuksille ja toivottavasti tulee paljon onnistumisia, niin chilien kuin muidenkin puutarhan antimien suhteen! Ilo aina nähdä, kun on noin harrastukselleen antautunut. :)

  VastaaPoista
 5. Kiitokset vain kummallekin!

  Tuskinpa chilifoorumin puolella tuo päivyri loppuu, niin mukava aina lähetellä sellaisia kuvia sinne jotka eivät blogiteksteihin mahdu tai kuulu mukaan...teksti puoli tuuppaa vain siellä jäädä vähäiseksi.
  Mukava kuulla että ainakin yksi kasvattaja on sieltä oppinut jotain :).


  En minäkään päivälleen muista milloin blogin perustin ,saattoi olla 29.9 tai 28.9, katsoin vain milloin ensimmäinen teksti on postattu. Jos miettii onnistumisia chilien ulkpuolella niin omenoita tuli jumalattomasti tänä vuonna ja edelleenkin on vielä hieman yhdessä puussa jäljellä :).
  Kattoo sitten miten ensi vuoden chilistelyt menee, suunnitelmat ainakin isott, mutta tosiaan kattoo nyt miten loppujen lopuksi menee :).

  VastaaPoista
 6. Onnittelut Lillenille merkkipäivästä! Blogisi ensi viikkoina oli havaittavissa pientä aloittelijan epävarmuutta, mutta löysit kyllä oman tyylisi todella nopeasti. Tätä blogia on ilo lukea, kun teksti ja valokuvat ovat tasapainossa. Informaatiosisältökin on havaittavissa tekstien välissä, mitään mutuilua ei tungeta ihmisille faktoina. Toisin kuin chilifoorumilla, jossa jo rautakaupassa ostoskoriin heivattu ledituikku aiheuttaa "ankaraa kasvun tuuheutumista".

  Jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
 7. Kiitoksia Räyhis.

  Siinä meni kyllä aikaa ennenkuin sai "oman polkunsa" valittua jota pystyisi tulevaisuudessa seurata, mutta onnistui se muutaman eksymisen jälkeen. Joo ei olisi ainakaan tarkoitus jakaa mutu tietoa vaan se vähäinen tieto mitä blogissa jaan on hyvin pitkälti täyttä faktaa, joskus täytyy hieman googlailla et saa varmistuksen siitä että on tai on lähes oikeassa. Suurin osa kuitenkin sellasta maalaisjärkeä tjs... Hieman tässä funtsittu ensi vuoden kujeita, mutta varmaan aika samalla linjoilla ja aiheilla liikutaan. Makuarvosteluita on vielä vaikka kuinka paljon rästissä, onneksi maistiaisiakin riittää. Satoa on tullut sen verran enemmän kuin odotin etten tiedä/ehdi kaikkea tehdä sooseiksi, AC etikka kokeiluja olen tehnyt ja niitäkin pitäisi maistella, samoin sooseja. Suurin osa sadosta roikku tosin vielä puskissa, eiköhän se 1kg mene aika pian rikki...

  VastaaPoista
 8. Hieno työtä! Tätä blogia on kiva lukea. Usein silmäilen nopeasti uusimmat jutut läpi tai ehkä katson vain kuvat ja kuvatekstit. Myöhemmin sitten palailen ajatuksen kanssa lukemaan ne jututkin. Se mikä tekee tämän blogin myös mielenkiintoiseksi, on kommentit. Monessakaan chilinkasvattajan blogissa ei näytä juurikaan olevan kommentteja. Seuraan useampia blogeja ja enemmän perinteisiä puutarhajuttuja käsittelevillä blogeilla on aina huomattava määrä kommentteja, vaikka ilmoittautuneita seuraajia ei olisi tusinaa enempää. Ehkäpä chilin kasvatuksen takana on sen verran jäyhiä herrasmiehiä, että sitten sanotaan kun on oikeaa asiaa. :D

  Kuten Kid Henry sanoi, täällä ei tuputeta mutua faktana. Soopaan uskominen ilman mitään kokemusta tai näyttöä häiritsee itseäni silloin harvoin kun satun foorumille eksymään. Saatan toki itsekkin joskus sortua blogissani tähän, mutta yritän välttää asian esittämisen faktana. Oli miten oli, pääasia on hauskaa ja chilit kasvaa. :)

  VastaaPoista
 9. Itse olen myös onnellinen siitä että tekstit ovat saaneet porukan keskustelemaan, vaikka siihen löytyykin keskustelupalsta niin kyllähän blogeihinkin voi jotain silloin tällöin tokaista. Kuviin olisi tarkoitus panostaa tulevaisuudessa enemmän, kaikki parhaimmat kuvat ovat tuupanneet ilmestymään tuonne foorumin puolelle, blogi on sitten jäänyt ilman kaikkia hifistely kuvia :). Tekstiäkin pyrin hieman kehittämään blogin toiseen vuosikataukseen mennessä, mieluiten siten että viimeisetkin kirjoitusvihreet kitkeittäisiin pois ja vaikka hieman helpommin luettavaa mutta asiallista tekstiä...katsotaan mitä saan aikaiseksi...

  VastaaPoista