Translate

lauantai 1. syyskuuta 2018

Chilit ja tomaatit kypsyvät syyskuussa?


Armeija, korkeakoulu ja työ. Tässä muutama esimerkki syistä miksi olen laiskistunut chilien kanssa. Muutama vuosi oli hiljaiseloa, etenkin armeijan jälkeen. Viime jouluna iski kuitenkin inspiraatio ja kylvin lukuisia chili ja tomaatti lajikkeita. Tärkein itselleni oli todistaa, että pystyn tähän taas.

  
Kauden alku eteni suhteellisen menestyksekkäästi. Chilit eivät oikein itäneet toivotulla tavalla (siemenet vanhoja), mutta tomaatit kasvoivat hienosti.
Kesä oli kuitenkin odottamattoman kuiva ja se vaikutti kyllä siihen, että omat kasvini eivät millään tahtoneet kukkia. Vasta nyt loppukesästä ovat tomaatit innostuneet kukkimaan ja tuottamaan satoa. Olin ihmeissäni, mutta vähän oli tehtävissä. Kastelin ahkeraasti, mutta ilmankosteus ei tuntunut riittäneen.

Odotukseni kaudelle olivat kuitenkin pienet, joten en ottanut sen enempää stressiä asiasta.

Kunnostin vanhan huvimajan kasvutilaksi muutamalle tomaatille. Tämä oli erinomainen idea, sillä ne viihtyivät huomattavasti paremmin alkukesästä huvimajan tarjoamassa varjossa. Kasvihuoneessa vaikutti olevan aivan liian lämmin.

Banana Legs, tomaatti on tämän vuoden kummajainen. Vaikka tomaatti on hauskan muotoinen se on mielestäni hyvän makuinen. Huomattavasti napakampi kuin perinteiset kaupan tomaatit.

Amppeliin joutunut ylimääräinen C.chinense chili on innostunut lopulta kukkimaan. Aavistuksen myöhässä, mutta huvimaja pitää sen verran paremmin lämpöä, joten hyvällä lykyllä se ehtii pullauttamaan muutaman podin, jotka voi napata sisälle kypsymään.Kasvihuoneessa huomaa jo kylmenneet ilmat. Kasvusto on alkanut kellastumaan, mutta onneksi tomaatit kypsyy.Idättäessäni chilejä menin säheltämään ja siemenet meni niin sanotusti sekaisin. Tänä vuonna minulla on siis vain mysteeri chilejä. Toinen C.chinense pullauttelee aivan pieniä mietoja podeja.  Varsin satoisa lajike. 

Yllä ilmeisesti jokin Trinidad Scorpion Yellowin tapainen chinense. Tulisuutta piisaa. Erinomainen hillo chili...

Yhden baccatumin onnistuin idättämään. Podit isohkoja, en siis Aji Cristalliksi kutsuisi. Kypsyessä se luultavasti selviää. 


Takavuosien suosikki Black Plum tuottaa jälleen satoa. Erinomainen lajike, jos toivoo jotain hieman poikkeavaa. Nämä tomaatit kypsyvät tumman punaisiksi ja ovat makeahkoja.


Kasvihuone tuottaa edelleen uutta satoa, mutta nähtäväksi jää ehtivätkö nämä koskaan kypsyä. Hallavaara lähestyy...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti