Translate

perjantai 30. syyskuuta 2011

Talvehtioiden elämää...

Ensimmäinen fotopäivitys blogiin.

Otsikon mukaisesti aiheena on talvehtiat. Minulla talvehtii tällähetkellä seuraavat kasvit.
-Cayenne
-Ornamental Pepper
-Hungarian Hot Cherry
-Aji Cristal
-Pl260560
-Naga Morich
-Rocoto Orange
-Turbo Pube
-C.Lanceolatum
Lisäksi otan vielä sisään ulkoota Biquinhoa ja Lemon Dropia.Loput joutuvat valitettavasti jäämään ulos luonnon armoille...

Kaikki talvehtiat majailevat kirjoituspöydälläni. lamppuna toimii 15W kirjoituspöydänlamppu.
C.Lanceolatumit ovat erittäin mielenkiintoisia kasveja jos jo ajattelee kasvien historiaa ja sitä miten lähellä oli ,että koko kasvin kanta olisi kuollut sukupuuttoon. Pienenstä koostaan huolimatta ne ovat hyvin karvaisia ja niiden kasvutapa ei vastaa mitään muuta näkemääni chiliä.
Omani ovat edelleen hyvin pienet, mutta toivottavasti ehtisivät talven aikana kasvaa ja jopa podeilla kesällä.

Seuraavaksi on vuorossa Nagat, eli Naga Morichit. Näitä taimia minulta löytyy 2kpl. On hyvin jännittävää todeta kuinka eri lajeilla tuo kasvutapa ,sekä vauhti vaihtelee suuresti. Esim. C.baccatumit kasvavat taimi vaiheessa huimaa vauhtia kun taas C.Chinenset kasvavat baccatumeihin nähden paljon hitaammin.
Nagoista toivon suurta satoa jonka vuoksi asetan yhden tai ehkäpä jopa kummatkin ensi kesäksi kasvihuoneeseen kasvamaan.
Seuraavassa kuvassa on esillä kaikki talvehtivat C.Pubescensit. Ts. kuvassa on 2x Turbo pube ja 2x Rocoto Orange. Pubetkin ovat myöskin erittäin mielenkiintoisia nimittäin nekin ovat karvaisia ja osa saa (kaikki?) pyöreähköjä podeja.
Joidenkin lajikkeiden kukat ovat myöskin liiloja perus valkoisten sijasta.Aji Cristal (C.baccatum) ja Hungarian Hot Cherry (C.Annuum) ovat juuri alkaneet haaroittua jonka johdosta olen erittäin iloinen. Kuvasta sitä tuskin näkeekään, ovat vielä niin pieniä...

Pl260560 (C.Baccatum) on hyvä esimerkki siitä miten nopeasti eräät baccatumit kasvavat. Verratkaa edellisen kuvan Aji Cristalliin. Ovat lähes samana päivänä idätetty ja saman "koulutksen" ovat saaneet, eli samat lannoitukset ,valot yms.
Kummatkin kasvit tämän tekstin alapuolella ovat PI260560.
PI260560 on hyvin jännittävä kasvi kasvuvauhtinsa ,mutta myöskin kasvutapansa ansiosta. En ole nytten 100% varma ,mutta minusta PI260560 kasvaa hyvin köynnösmäisesti. Varsi on myöskin hyvin ohut ja ainakin omat yksilöni vaativat paljon tukea.

Ensimmäinen kuva päivitys on saatettu loppuun. Toivottavasti oli mielenkiintoista lukea. Tekstissä saattoi olla muutamia tietovirheitä/kirjoitusvirheitä ,pahoittelen näin etukäteen jo niistä, mutta yritin parhaani ja enempää en voinut tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti