Translate

lauantai 20. huhtikuuta 2013

Keväinen kevätpäivä

Kevät iskee, lumet sulaa ja helvetin hyvä niin. Pääsee ulkokausikin pikku hiljaan alkamaan.
Kevään merkkejä näkee nyt parhaillaan kaikkialla, kurjet huutavat viereisessä suossa ja kukkia alkaa löytymään sulanneiden lumikinosten alta. Ja kyllähän niitä blummeleita löytyy vaikka lumet vasta juuri sulanneet.

Kevään aikaisimpien kukkien lisäksi alkaa myös eräät monivuotiset hyötykasvit nousemaan maasta.

Raparperi


Metsän eläimilläkin alkaa olla kevättä rinnassa,
ainakin jaksavat piruilla.
 Kasvihuonekin on vihdoin puhdas lumesta. Eikä enää kauankaan niin voi aloittaa kasvihuonekauden. Lasikasvihuoneessa tosin aina se huono puoli ettei kasvihuone eristä niin hyvin kuin muovinen sellainen. Lasien väliin jää aina rakoja mistä kylmä puskee öisin läpi. Estetiikassa lasikasvihuone voittaa selvästi, niin lasikasvihuoneet jotka on siivottu, toisin kuin minun kasvihuoneeni.


Alkaa olla sitä aikaa jolloin kasveja pystyy ulkoiluttaa. Kuten Chilivaari jo aikaisemmin tänään kirjoitti, on erittäin tärkeää muistaa se että vahva UV-valo voi olla tappavaa chileille jotka ovat asustelleet sisätiloissa eivätkä ole suoraan auringonvaloon tottuneet. Kannattaan myös muistaa että suorassa auringon paahteessa kasvit kuivahtaa huomattavasti nopeammin kuin sisätiloissa.
Lämmintä kevään alkua kaikille lukijoille, nyh rillataan!

2 kommenttia:

  1. Aivan loistava tilannekuva oravasta :) Olen ikuisesti kateellinen kaikille, joilla on mahdollisuus kasvihuoneeseen, johon paistaa aurinko :( Kaikesta huolimatta, kiitos blogin pidosta ja podirikasta kasvatuskautta 2013!

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia, noita oravia pyörii tässä pihamme kupeessa sellaiset puoli tusinaa. Tykkäävät tyhjentää lintulaudan kaikesta safkasta tai sitten jahtaavat toisiaan. Hauskoja aina aamuisin seurata :). Sinun täytyy muuttaa maalle, silloin yleensä on kyllä tilaa kaikenlaisille projekteille ;). Onnea ja podirikasta kasvatuskautta myös sinulle! :)

    VastaaPoista