Translate

keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Lanceolatum pukkaa satoa!

Lähes kaksi vuotta on kulunut siitä kun idätin Lanceolatumeja. Siitä lähtien minulla on kasvanut kaksi lanceolatumia yhdessä ryppäässä samassa purkissa. Varsinainen risukko siitä on syntynytkin, minkä takia kutsunkin koko pensaikko yhdeksi kasviksi, välillä tarkoituksella välillä vahingossa.

Viime vuonna tämä risukasa sitten kukki ensimmäisen kerran, ei mitenkään valtavasti vaan ainoastaan muutaman kukan voimin.
Silloin heräsi ensimmäiset toiveet sadon saamisesta, mutta samalla selvisi minulle myös että sadon saaminen oli odotettua vaikeampaa. 

Vuotta myöhemmin eli tänä vuonna kasvi on voinut erinomaisesti ja se on näkynyt kasvin tuottavuudessakin. Kukkia on ollut uskomattoman paljon ja viikko sitten huomasin ensimmäisten kukkien pysyvän kiinni kasvissa, minkä oli yksinkertaisesti tarkoitettava sitä että podeja oli odotettavissa.
Ja kuten kuvasarja näyttää, niin myös kävi.
Kuvat tosin puolisen viikkoa vanhoja joten podienkoko on tuplaantunut ja vaikuttavat todella todella muhkeilta. Kypsyessä varmasti näyttäviä ja kauniita.
 

3 kommenttia:

  1. <onnea "perhetapahtukasta" :).

    VastaaPoista
  2. Kiitokset onnitteluista, tätä hetkeä on kyllä odotettukin. Aivan kaikki kukat eivät podeiksi vielä muutu, mutta suhteellisen hyvällä prosentilla kuitenkin...ainakin verrattuna edellisiin vuosiin :D.

    VastaaPoista