Translate

keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Red Savina, kauden ensimmäinen!

Red Savina oli ensimmäinen tämän vuotisista taimista joka aloitti kukinnan.
Kaunishan hän tosiaan on.

Red Savina, C.Chinense
Muut taimet peesaavat perässä, suurimmissa on nuppuja, muttei toistaiseksi ainakaan kukkia. Pienimmät taimeni yrittävät edelleenkin ehtiä muiden mukana, mutta neljänsiä lehtiparejaan kasvattavien chinensejen on  kyllä erittäin vaikea ehtiä puskemaan satoa ennen syksyä.

Kasvihuone on vihdoinkin kesävalmiudessa. Asensin sinne harsohelvetin toissa päivänä ja kunhan sade lakkaa kärrään taimet harsojen alle totuttelemaan kasvihuoneen UV säteily tasoon. Kesäkuun alettua voi jo harson varmasti huoletta poistaa.

Ennen suursiivousta...
 

 Remontti kiireen keskellä ei paljon ole ehtinyt kirjoitella, mutta kuvannut sen sijaan olen suhteellisen paljon.
Enimmäkseen olen räpsinyt pihan eläimiä, mutta välillä on linssiin osunut oravaakin harvinasempaa eläintä, kuten Kalasääskeä. Ongelma kuitenkin että kyseinen lintu lentää yleensä sen verran korkealla että omilla varusteillani en saa kunnollista lähikuvaa. Kunhan kärsivällisyys riittäisi saisin varmasti lähikuvan, nimittäin muutamaan otteeseen olen nähnyt kyseinen linnun lentävän hyvinkin matalalla.
Parempi pysyä vielä toistaiseksi oravissa kunnes onni on myötä...


    

3 kommenttia:

 1. Onnittelut ensimmäsiestä kukasta.

  Itse en ole noita harsosäätöjä missään vaiheessa tajunnut. Ei omiin chileihini vaan ikinä mitään vaurioita ole tullut, eivätkä nokkiinsa ottaneet, kun olen ne kesän tullen vain siirtänyt ulos.

  VastaaPoista
 2. Kasveissa on paljon eroja, joista jo kommenttia kirjoittelinkin tuonne chilivaarin blogille. Toiset palavat ja ovat herkempiä, kuin toiset. Kannattaa jos vain pystyy, niin sitä hallaharsoa käyttää alkuun. Ei se vie, kuin pari päivää ja saa ottaa pois.

  VastaaPoista
 3. Näinhän se tosiaan on ja mikä tärkeintä, hallaharso suojaa hallalta. Saatta olla että vielä kesäkuun alussa saamme hallaöitä ja varsinkin chinenset ovat pieninä herkkiä hallalle. Eivät kuole mutta kasvu hidastuu huomattavasti. Joten kyllä minä käyttäisin myös harsoa aina jos vain mahdollista, niin lyhyt aika kun sitä loppujen lopuksi tarvitsee, mutta varsin tärkeä ja kriittinen aika kasveille mikäli UV-säteily arvot ovat korkeita tai lämpötila laskee.

  VastaaPoista