Translate

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Arvostelu: 7 Pod Jonah Strain

 7 Pod Jonah Strain on yksi monista Scorppari tyyppisistä lajikkeista joita tänä vuonna kasvattelin.
Kyseisestä 7 Podista tiedämme varsin vähän mutta kuten nimikin viittaa ja minkä Semillas Las Palmasin siemenkauppa varmistaa, on lajike peräisin Karibialta. Lajikkeen tiedoissa kerrotaan myös että lajike olisi Bhut Jolokiaa tulisempi.

Lajikkeen sanotaan ainakin vielä toistaiseksi olevan varsin harvinainen. Riippuu toki hieman mihin vertailee mutta uskaltaisin väittää asian pitävän varsin hyvin paikkansa. Tänä vuonna olen ollut lukevinani kyllä varsin monen suomalaisen kasvattavan kyseistä lajiketta, mutta vielä muutama vuosi takaperin tätä tuskin monet tunsivat.


Ennakot:
Erittäin tulinen, aavistuksen kuitenkin maukas mutta pääpaino tulisuudessa.

Haju:
Podia leikatessa siitä nousee raikkaan chinensemäisen aromikas tuoksu.


Maku:
Lajikkeen maku on aavistuksen kitkerä, mutta muuten perinteinen chinensemäinen aromi. Pienenä poikkeuksena tässä lajikkeessa on se että maku pysyy mielestäni varsin pitkään suussa maistamisen jälkeen.
Polte:
Polte iskee aluksi varoittavan miedosti mutta puolen minuutin kuluttua edellisestä  iskee lähes sietämätön polte. Erittäin tulinen lajike joka tuskin jättää ketään kylmäksi. 


+/- 
+ Satoisa
+Sopivan tulinen
+ Podilla on upean ryppyinen ulkomuoto

Tuomio:
Minulla on tarkoitus jättää ensi kaudella super tuliset pienempään rooliin joten uskon että en tule ainakaa ensi kautena tätä lajiketta kasvattamaan. Siemeniä kuivaan toki rutkaasti talteen jotta niitä on silloin kuin niitä tarvitsen. 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Tällä kaudella tuli sadoksi sen verran supertulista, että ajattelin jättää kaikki chinenset pois seuraavan kauden listalta. :D

    VastaaPoista
  2. Ohoh, aika rohkea veto! Itse en chinenseistä hirveästi tingi mutta nämä super tuliset jäävät kyllä pienempään rooliin. Enemmän baccatumeja ja habanero-tyyppisiä lajikkeita ajattelin ensi kaudeksi etsiskellä :D.

    VastaaPoista