Translate

torstai 18. lokakuuta 2012

Arvostelu: Carribean Red Habanero

Flunssa on iskenyt, tällöin on hyvä levätä, juoda lämpöstä ja syödä valkosipulia tai chiliä.  
Senhän minä taidan. Aloitankin maistelemalla Carribean Red Habaneroa.

Ihmeellisintä omassa Carribean Red Habanerossa oli se että uskoin sen olevan toinen Orange Habanero.
Alunperin tosin uskoin sen olevan juuri Carribean Red Habanero, mutta kun podit kypsyivät oransseiksi ja podien ulkomuoto muistutti paljon Orange Habaneroa heitin pyhkeen kehään ja julistin kasvin Orange Habaneroksi. Myohemmin minulle kuitenkin kävi ilmi että Carribean Red Habanerot kypsyvät oranssin kautta punaisiksi. Olin ehtinyt poimia yhden podin kasvista tuolloin, kun sain tietää totuuden annoin podin kypsyä sisällä ja tänään vaikuttaa vahvasti siltä että podi on omaksunut punaisen muotonsa.

Podissa vaikuttaisi olevan iso määrä nestemäistä kapsaisiiniä lisäksi myös siemenpidike on todella suuri podin kokoon verrattuna.
Ennakot:
Ottaen huomioon että Carribean Red Habanero scoville arvot ovat n. 500 000 voi odottaa varsin tulista tapausta.

Haju:
Ottaen myös huomioon sen että nokkani on varsin tukossa flunssan takia en välttämättä tunne kaikkia chilin parhaita aromeja. Podista kantautuu nuuskian nenään chinenseille tyypillistä aromia.

Maku:
En tiedä onko tämä flunssan aiheuttamaa mutta minusta podi maistuu kuin olisi ottanut jääkaapista muutaman päivän vanhan salaatin ja syönyt tomaattia, salaatinlehtiä ja mahdollisesti rucolaa samanaikaisesti. Podi maistui hyvin kylmältä ja siksi mieleeni kantautui juuri tuo jääkaappi salaatti aate. Yllätys yllätys tässäkin löytyy chinensemäistä aromia.

Polte:
Tulisuus on aivan omaaluokkaansa verrattuna Orange Habaneroon. Polte iskee varsin nopeasti mutta kaikkoontuu myöskin varsin pikaisesti.

+/-
+ Sopivan tulinen
+ Kaunis kasvi
+ Tuholaisherkkyys muiden chinensejen tasoa

- Maussa voisi olla toivomisen varaa

Tuomio:
Suurella todennäköisyydellä idätän tätäkin lajiketta talvella.

Loppuksi haluan vielä sanoa että tulen tekemään vielä toisen makuarvion kyseisestä lajikkeesta kunhan olen parantunut. Mielenkiintoista nähdä jos mielipiteet mausta ja hajusta muuttuvat paljon. 

7 kommenttia:

 1. Itse testattuani en voi tuota suositella jatkolle, sillä paljon parempiakin on tarjolla. Jos, siis millään muotoa voin vaikuttaa idätyksiisi, niin kokeile uutta. Voit löytää paljon parempaa, kyllä jämpti on näin! ;)

  VastaaPoista
 2. Otan mielipiteesi huomioon. Täytyy vielä maistella kunhan makuaisti palautuu normaalille tasolleen. Varmasti löytyisi paremman makuisia, pitäisi vain tietää ne ;).

  VastaaPoista
 3. Voin toki sulle vaihtoehtoja luetella ja paljonkin, mutta helpompi se on tehdä, kun katsotaan siemenlistaasi läpi ja tsekkaan, miten voin olla avuksi. Tuo Caribbean red on sen verran tylyntympeä, että ei kannata millään muotoa jatkaa tuolla uutta kautta. ;)

  VastaaPoista
 4. Juu, en ole vielä tehnyt mitään virallista kasvatuslistaa ensi kaudelle, mutta voin lähiaikoina tehdä lähes virallisen. Pistän vaikka YV:tä chilifoorumin puolella kunhan olen saanut sen valmiiksi :).

  VastaaPoista
 5. Paranemisia sinne suuntaan. Jälleen hyvä arvostelu. Onnistui myös näköjään kipeänä.

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia, no onnistui ja onnistui. Jääkaapista tullutta salaattia, joo-o...yritetään sitten tarkemmin kuvailla kun tervehdytään.

  VastaaPoista
 7. minulle tulee nyt sellainen olo, että suomessa tehdään paljon idätys työtä talvisin Chili on kuitenkin monivuotinen kasvi jonka voi säilöä esim bonzai puuna talven yli

  VastaaPoista