Translate

perjantai 6. joulukuuta 2013

Back in business...

Muutama kuukausi on vierähtänyt silmän räpäyksessä. Minne aika on kadonnut, on hieman vaikeampi määritellä, jumalaton työmäärä koulussa ja perustamani nuorisoyrityskin on imenyt myös aikansa.
Koulutöiden määrä on tosin viime viikkoina vähentynyt huomattavasti ja jaksaa taas kirjoitella ilman että kukaan sitä vaatii.
Nuorisoyritykseni on toki osa koulutöitäni sillä saan siitä lukio kurssin mutta en pidä sitä mitenkään masentavana projektina vaan pikemminkin opettavaisena kokemuksena.

Entä mitä chileilleni kuuluu? En edes tarkalleen muista mihin jätin blogi päivitykseni kesken...minulla ei vain tuntunut olevan ylimääräistä aikaa joten jostain oli tingittävä. Viimeisin päiväkirja merkintäni mukaan keräsin tänä vuonna 3912 grammaa chili satoa. Ennätys lyötiin vaikka odotin ainoastaan kilon verran satoa. Huvittavaa nähdä miten vielä lokakuun lopussa pystyi kerämään viimeisiä satoja kasvihuoneesta ja nytten...no sanottakoon ettei aivan niin. Ensimmäinen kunnollinen lumisade iski eilen ja pimeydestä tuskin tarvitsee mitään erityistä mainita, jokainen voi kurkistaa ikkunasta ulos ja todetkoon asian itse.

Viime kausi, kuten edellinenkin ja tarkemmin ajatellen sitäkin edellinen, ei ollut mitenkään mahtava. Pettymyksiä ja vastoinkäymisiä toinen toisensa jälkeen mutta minkäs sille tekee. Aina ei voi onnistua, koskee niin viherpeukaluudessa kuin elämässä yleensäkin. Kausi 2014 on varmistunut. Aion jatkaa chilien parissa, tuskin niistä kokonaan pääsen koskaan eroon, mutta yritän rajoittaa määrää jokseenkin järkevälle tasolle. Lajikkeita en ole lainkaan ehtinyt suunnittelemaan, "kai mä jotain kylvän"?

Sellaista olen pitänyt koko syksyn mielessäni etten idättäisi yhtä paljon super tulisia kuten ennen. Uskon myös että pysyttäydyn vanhassa siemenvarastossani enkä lähde turhaan tilailemaan hirmuisesti uusia lajikkeita. C.Galapgoense kiinnostaa edelleen ja se saattaa olla eräs laji jota haluisin ensi kaudella kokeilla. Samoin C. Tovarii:ta olisi hienoa saada kasvamaan kun viime vuotiset idätykset epäonnistuivat. Pubeja en myöskään harkinnut idättää, aiheuttavat vain harmia kun en pysty tarjoamaan kyseiselle lajille sopivia kasvu olosuhteita.
 
Joka tapauksessa ilmoitan täten blogin seuraajille että vielä ollaan hengissä ja ensi vuonna taas chilejä kasvatellaan, että ei muuta kuin hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti