Translate

lauantai 6. lokakuuta 2012

Sadonkorjuuta, kilo meni rikki!

 Vihdoin alkaa pääsato kypsymään, olenkin jo pohtinut kerran jos toisenkin tuleeko tästä mitään? Vaikuttaa kuitenkin tulevan ja hyvä niin, masentavaahan olisi lähteä huonojen fiilisten kanssa kasaamaan ensi kauden sotasuunnitelmaa.


Pi 260560, c.baccatumNaga Morich, C.Chinense
 Omia tomaattejakin on tänä vuonna syöty, kiitos siitä kuuluu eräälle anteliaalle siementen lahjoittajalle.
Hyvinhän ne alkukankeuksien jälkeen lähtivät kasvamaan. Vaikeuksia oli allekirjoittaneelle mm. koulinta. Tuuppasivat aina katkeamaan ruukunvaihtojen yhteydessä. Kautta viisaampana lähden ensi kaudella jälleen kasvattamaan tomaatteja, tälläkertaa olisi tarkoitus lisätä hieman taimimäärää.
Tomaatti nurkkauksen puhti on lopussa.
Viimeisiä viedään...

Luumu tomaatti "Golden Heart"
 Kuvissa esiintyvien tomaattien lisäksi parvekkeella kasvaa kaksi ERK:ta ja yksi Tumbling Tom Red.
Tumbling Tom Red on ollut ehdottomasti yksi suosikeistani, onhan se kirsikkatomaatti. Pihvitomaatti ERK on taas kasvattanut vuoden jättiläistomaatin, painoa 235 grammaa yhdellä pyörykällä.
Mini tomaatti?
Kypsyy ne sittenkin!

Tomaatti nurkkauksesta katsottuna vasempaan on yleiskuva kypsähkö

 Tällä kaudella on yllätytty useasti. Aji Brown ei oikein näytä olevan Aji Brown sillä kasvini podit kypsyvät punaisiksi. Kuvassa alla kuuluisi olla Cap 1473, vahvasti näyttää kuitenkin siltä että kyseessä olisikin jokin koriste annuumi nimeltään Birds eye -jotakin.

Birds Eye (?) (?) (?)
 Annuumi vihaajanako minua pidetään? Ehei, kyllähän minulla niitäkin muutama kasvaa.
Early Jalapeno

Ultra Pube, C.Pubescens
 Ultra Pube on lempi pubeni tähän asti, kasvi on upea ja kukat vielä upeampia.
 Kirvat tosin pitävät tästäkin kasvista.
Ultra Pube
Naga Morich, C.chinense
 Ongelmitta tämä kausi ei ole ehdottomasti mennyt, kirvat ovat riivanneet minua lähes koko vuoden, nyt taas  on uusi invaasio iskenyt. Liika kosteuskin on vihollinen minulle, mikäli kasvihuoneessa on liikaa kosteutta tapahtuu näin.

 Erilaisia vioittumia ja hometta. Kuka homeisia chilejä tahtoisi? En minä ainakaan...

Tänään tosiaan keräsin pois suurimman osan kypsistä, samalla kauden tavoitteeni, saada kilon verran  satoa, meni rikki. Mittarissa parhaillaan pyöreästi 1200 grammaa.
Päivän sato: 402 grammaa, ei hullumpaa...

6 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon!

  Tuossa ylemmässä ongelmakuvassa ylempi marja näyttää siltä, että sitä olisi jokin syönyt. Itselläni iski jokin tuholainen chinensejen podeihin ja teki niihin reikiä.

  VastaaPoista
 2. Kiiotokset kummalekin!

  Joo saattaa olla että jokin tuholainen on niitä maistellut. Itse löysin ainakin BLH sisältä yhden tuollaisen lepääkertun poikasen...siitä tosin on jo kuukausia.

  VastaaPoista
 3. Hieno sato sinulla! Täytyy yrittää itsekin päästä tuohon kiloon ensi vuonna. Täytyykin laittaa kauppalistaan vaa´an osto ja jos onnistuisi merkkaamaan ylös nekin, mitä poimii tuossa kesällä talteen.

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia kummallekin :).

  Itselläni käytössä Salterin keittiövaaka. Ihan tyytyväinen ostoon, käy kirjevaakanakin kun postittelee kaikenlaista...

  Joo on ihan mukava seurata miten paljon suunnilleen on satoa saanut, kyllä tuokin määrä heittää +/- 20 grammaa, mutta noin suunnilleen kuitenkin...

  VastaaPoista