Translate

tiistai 25. lokakuuta 2011

Radikaaleja tekoja ja aikaista idättämistä...

Tänä aamuna sain kauhukseni huomata ,että saamani Cajamarcan siemenet olivat homeessa. Jouduin joitain siemeniä heittämään pois ,mutta säilytin parhaimman näköisimmät.
Myöhemmin päivällä aloin pohtia ,että tuskin nuo parhaimmatkaan kauan säilyisi.
Mietin myöskin sitä ,että tuo kesällä idättämäni Hungarian Hot Cherry ei kuulu suosikkeihini ja on muutenkin hieman erikoinen sillä se kasvoi pituutta nopeasti ja jäi hyvin honteloksi. Leikkasin sen lyhyemmäksi siinä toivossa ,että se haaroittuisi. Kasvi ei kuitenkaan haaroittunut haluamallani tavalla. Päätin siis ,että Cajamarcat pitäisi yrittää idättää. Valitettavasti minulla ei ole enempää tilaa ,joten päädyin siihen tulokseen ,että Hungarian Hot Cherry on postuttava piireistä.Kun valmistelin idätyslauttaa ,sekä kaivoin siemenlaatikostani Cajamarcan siemenet esille oli minun vaikea olla sortumatta lisä idätyksiin. Yritin parhaani, mutta en voinut olla kokeilematta Flexuosumin siemeniä. Eli idätyslautalle meni tänään Cajamarcan (C.Chinense) siemeniä ja C.Flexuosumin siemeniä.


Voi vain toivoa parasta ,että vähintään yksi kummastakin lajikkeesta itäisi. Huomenna vien Hungarian Hot Cherry-"plantun" kompostiin...

4 kommenttia:

 1. Et paljoa menetä jos Hungarian Cherryn kompostiin kärräät. Omalla kohdalla kasvi ei ollut kovin satoisa, ja ne harvat podit mitä kasvi tuotti, olivat järkyttävän pahanmakuisia. Kypsänäkin maku muisuttaa raakaa paprikaa, polte lyö annuumtyyppisesti suoraan sormille, podissa on järkyttävän paksu nahka sekä hedelmäliha ja kaiken huipuksi se on täynnä isoja ja kovia siemeniä.

  Ja punkkeja se kerää kuten kaikki annuumit.

  VastaaPoista
 2. Hyvä juttu, että tein hyvän ratkaisun :). Mitä kasvia olen netistä tutkaillut ei ole ollut ihan omaan makuuni sopiva.

  En ymmärrä miten ne Cajamarcan siemenet pääsivät homehtumaan. Tarkistin ,että siemenet olivat kuivia ennenkuin pistin ne piiloon. No toivottavasti itävät...Juttua tulee jos itävät ja juttua tulee jos eivät idä :).

  VastaaPoista
 3. Siemenet saavat kuivua todella pitkään ennenkuin ovat ruutikuivia. Itse kuivailen niitä kertakäyttölautasilla joihin olen kirjoittanut lajikkeen nimen. Viikosta kahteen on normaaliaika näin talvikaudella, jos olen silpaissut siemenet kiinnikkeineen irti venähtää kuivuminen helposti kolmannelle viikolle. Minigrippiin laittaessa olen tavannut jättää vielä pussin auki viikoksi - varmuuden vuoksi!

  VastaaPoista
 4. Niin kauan! Itse olen kuivatellut talouspyyhkeen päällä n. 1 viikon ja sen jälkeen minigrip pussiin ja pussi visusti kiinni. Ei ole kyllä ennen ollut ongelmia homeen kanssa. Täytyy ilmeisesti vain kuivatella pidempään.

  VastaaPoista