Keskiviikkona sain sukulaiseltani mukavan kasan Aji Cristalleja ,sekä Nagoja.
En oikein tiennyt mitä niistä tehdä joten annoin inspiraation vallata mieleni.
Aji Cristallien osalta oli ratkaisu hyvinkin yksinkertainen, sillä erittäin makoisiksi osoittautuneet etikka-Cristallit olivat päässyt loppumaan ,joten tein uuden satsin. Viime kerrasta poiketen pistin mukaan hieman yrttejä, mausteita ja hunajaa.
Resepti:
Noin 250gr. Aji Cristalleja
4-5 dl Vettä
1 dl Väkiviinaetikkaa
2 tl Sokeria
1 tl Suolaa
½ tl hunajaa
Rosmariinia
Basilikaa
Tämä on tosiaan iskemätön satsi ,joten lukiana odottaisin satsin maku-testiä ennen kokeilua.
Kiehauta liemi ym. yrtit, mausteet... ja kaada ne purkkiin chilien joukoksi. Anna satsin jäähtyä ja pistä se jääkaappiin. Anna maustua n. 1-2 viikkoa.
Aluksi minulla ei ollut mitään aavistusta mitä tekisin Nagoista, mutta niinkuin jo sanoin annoin inspiraation vallata mieleni ja kehittelin jotain aivan omaa...
Lopputulos olikin Naga-soossi.
Kuvista huolimatta käytin ainoastaan 5 Nagaa koko höskässä, voin kuitenkin kertoa ,että riitti aivan hyvin. Tuli muuten sellaista myrkkyä ,että huh huh.
Resepti:
Naga-soossi:
-5 Nagaa
-4 Tomaattia
-1dl Vettä
-½dl Väkiviinaetikkaa
-1½ tl suolaa
-5 tl Sokeria (maistu niin pirun suolaiselta ,että oli makeutettava hieman enemmän)
-1 tl hunajaa
- Basilikaa (oman maun mukaan)
-Kalttaa tomaatit
-Halkaise Nagat
-Heitä Nagat ja tomaatit + vesi ja etikka kattilaan - kiehauta
-soseuta ja lisää mausteet + hunaja
-soseuta vielä kerran ja anna hautoa noin 20 min.
-Anna jäähtyä ja maista.
Ottaen huomioon ,että kalttasin ja tein chili soossia ensimmäistä kertaa elämässäni olen loppujen lopuksi tulokseen aika tyytyväinen. Tuossa reseptissä on kuitenkin aika paljon kehitettävää ja seuraavan kerran yritän tehdä hieman paksumman koostumuksen eli enemmän dippi-muotoista soossia.
Cajamarcat pääsivät tänään "ruukkuun". Itivät kaikki ,joten pieni home ei tuntunut niitä haittaavan juuri ollenkaan.
Kunhan vielä nuo Flexut itäisi niin olisin erittäin tyytyväinen.
Hyvältä näyttää, niin safkat kuin idätyksetkin. Cajis on kyllä niin hyvä chili, ettei mitään rajaa. Kun vain saisi punkit pois omasta puskasta niin..
VastaaPoistaKiitoksia.
VastaaPoistaAlkoi hieman arveluttaa se ,että kuinkakohan kauan tuollainen soossipurkki säilyy avattuna ,sekä avaamattomana?
Itselläni ei (ONNEKSI!) ole punkeista kokemusta, ainoastaan harsosääskista, niitä lentelee tässä kirjoituspöytäni yllä parvittain :P. Harsosääskien tappamisesta on melkein tullut itselleni harrastus, ainoa vaan ,että en siinä mitään hauskaa näe...
Cajiksen taimet olen harsosääskilta suojannut siten ,että kaadoin kiehuvaa vettä multaan ja sen jälkeen pistin tuollaisen "mini-kasvihuoneen" muovi-kotelon tölkin päälle. Suojaus ei kuitenkaan ole 100% varman ,koska pakko noiden Cajisten on ilmaakin saada, joten välillä on pakko tuulettaa.