Translate

sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Kohopenkkiä kunnostamassa...

Kevät aurinko alkaa pikku hiljaan sulattaa  lumen ja entiset kukkapenkit alkavat paljastua.
Mikäli olette joskus muuttaneet paikkaan jossa vuonna "yks ja kaks" on viljelty saatta näky olla varsin tuttu.
Kuvassa on entinen kohopenkin puolikas. Penkissä ei ole kasvanut viiten viimeiseen vuoteen muuta kuin rikkaruohoja. Tilanne saattaa vaikuttaa varsin toivottomalta ja niin koen tilanteen välillä itsekin, mutta pyrin kuitenkin todistaa itselleni olevani väärässä. 

Ensimmäinen mitä kannattaa tehdä on toki kitkeä niin paljon tuota kuvassa olevaa heinää pois. Tämän jälkeen voi vain alkaa kääntämään maata. Työnsarka saattaa olla hyvinkin raskas tällaisissa tapauksissa missä ei tosiankaan ole vuosiin tehty mitään kohopenkin hyväksi.

Kaikki vanhat juuret tulisi poistaa. Muussa tapauksessa niistä saattaa nousta kesällä Valkojuurta tai Juolavehnää mikä on todellinen puutarhurin riesa.

Penkkejä käännettäessä saattaa löytää vaikka mitä "kiinnostavaa".
Pesä, mahdollisesti hiiren?


Luu, minkäköhän?Vanhalta kasvimaalta, etenkin lasitetun kasvihuoneen lähettyviltä saattaa hyvinkin löytyä lasia. Näiden kanssa täytyy olla erittäin varovainen. En halua leikkiä äitiä ,mutta poimikaa ne pois niin kauan kun tepastelette saappaisillanne, en usko, että ketään haluaisi seuraavanlaista jalkaansa, kun kesällä pyyhällätte sandaaleillanne kasvimaan tykö.

Kohopenkkiä käänettäessä saattaa kuitenkin törmätä hyödyllisiinkin tapauksiin.
Kastematoihin siis. Kastemadothan ovat tunnetusti hermafrodiitteja ,eli kaksineuvoisia, itselleni yllättävä fakta oli kuitenkin ,että naaraat menettävät parittelun jälkeen sukupuolensa ja muuttuvat uroksiksi. Mitenköhän tämä toimisi ihmisillä?
Jälleen on todettava ,että luonto on ihmeitä täynnä.

 Jos madot eivät mielestäsi kuohkeuta maata tarpeeksi suosittelen käytettyjen kahviporojen heittämistä kohopenkkiin. Kuohkeuttaa kuulema maata. En kuitenkaan voi todistaa asiaa tieteellisesti, vaan tämä lienee niitä vanhan kansan viisauksia.

 Noin. Kohopenkki käänetty kolmesti. Tätä kannattaa toistaa tapauskohtaisesti tottakai, mutta kolme-neljä kertaa. Määrität itse kuitenkin rajan milloin olet tyytyväinen tulokseen. Kuvassa oleva penkki edelleen puolivalmis. Jatkoa seuraa...2 kommenttia:

 1. Voi että kuulostaa ja varsinkin näyttää tosi tutulta :D Mä teen täällä Kouvolassa samaa hommaa, kun olen purkanut vanhan kasvihuoneen jämiä. Lasinpalat on jo kerätty pois sekä neljä jätesäkillistä styroksia!!! Sitä oli ollut eristeenä alapohjassa ja pahoin pelkään, että kun alan kääntämään vanhoja penkkejä niin sitä löytyy vielä lisää. Juolavehnää siinä ei juurikaan ole, mutta nokkosia senkin edestä. Hirmuiset juuret niillä.

  Tosi hyvin olet saanut penkkiä kunnostettua. Se näyttää jo nyt aika kivalle. Mitä meinaat siihen istuttaa? Jättikurpitsaa vai jotain muuta? Joko "jättiksen" siemenet ovat itämässä? Laita sitten kuvia sen eri kasvuvaiheista. Tosi kiva, että pidät tätä blogia. Sitä on hauska seurata :)

  - Hanna -

  VastaaPoista
 2. Tuohon saattaa nyt kuitenkin tulla ainoastaan kesäkukkia. Muuten olisin (erittäin mielelläni) heittänyt kurpitsat sinne, mutta kun tuo viereinen kasvihuone on rakennettu vanhojen puhelinpylväiden päälle ja tuli esille ,että niistähän irtoaa sellaisia myrkkyjä jotka saattavat aiheuttaa syöpää. Joten siihen se jäi. Täytyy rakentaa vain uudet kohopenkit, ei muu auta. Jätti kurpitsat kasvavat ja hyvin. Edelleen nuo siemenketjukirjeestä "lainaamani" siemenet itämässä, mutta kaupasta ostetut siemenet ovat itäneet aikoja sitten.

  Kasvihuoneeseen sellainen muutos myöskin ,että joko istutan kaikki kasvit ämpäreihin tai sitten suoraan multa-säkkeihin.

  Aikamoinen riesa varmaan tuo styroksi :).
  Meillä täällä on vuohenputki helvetillinen riesa. Sitä kasvaa aivan kaikkialla eikä sitä millään saa pois :/.

  VastaaPoista