Translate

sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

C.Rhomboideum, erilainen chili

Sain eräältä mukavalta chilifoorumilaiselta kevään lopulla kolme suurta C.Rhomboideum taimea. Ihastuin niihin heti ja ne ovatkin olleet omia silmänteriäni.

C.Rhomboideum on varsin mielenkiintoinen ja erikoinen villi. Laji tunnetaan myös nimellä C.Ciliatum.
Mielenkiintoisinta tässä lajissa on se että laji todettiin chiliksi vasta muutama vuosi sitten. Lajin poikkeuksiin kuuluu keltainen kukka. Kasvilla on 26-kromosomia mikä on myös poikkeavaa. Tätä luonnossa jopa puuksi kasvavaa chiliä tavataan villinä Etelä-Meksikossa, Venezuelassa, sekä Pohjois-Perussa.

Kasvi on erittäin helppo hoitoinen eikä vaadi minkäänlaista erikoishoitoa. Kukinta ja sadon tuotto saattaa kuitenkin koitua ongelmaksi sillä kasvi ei helposti ala kukkimaan. Kukkiessa C.Rhomboideumilla on kuitenkin tapanaan tehdä suurta satoa.

Luonnossa kasvi on tietojeni mukaan uhanalainen. Harrastelioidenkin keskuudessa kasvi luokitellaan harvinaiseksi.
    Oma C.Rhomboideumini

Omasta mielestäni kasvi on erittäin hieno huonekasvi. Toivon tottakai saavani satoa kyseisestä lajikkeesta mutta olen varautunut siihen ettei kasvi suostu olosuhteissani satoa minulle tarjoamaan.  Kuvan Rhombon olen päättänyt antaa kasvaa vapaasti. Yhdestä yritän tehdä kauden päätteeksi bochin ja viimeisen annan varmaan tutulle.   


4 kommenttia:

 1. Rhombon mielenkiintoisuutta ei käy kieltäminen. Etenkin kasvupiste ja lehdet näyttävät eroavan muista chileistä.

  Komea rhombo sulla.

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia!
  Lehdet ovat karvaisen pehmeitä ja jopa mukavan tuntoisia.
  Kasvupiste poikkeavuutta en ole oikein ymmärtänyt sillä C.Lanceolatumini kasvaa aivan samalla tavalla kuin kuvassa näkyvä rhombonikin.

  Leikellessäni kauden päätteeksi tuon yhden rhombon bonchi-aihioksi yritän ottaa pistokkaita rhomboa haluaville.

  VastaaPoista
 3. Mulla on yhdessä rhomboassa ollut vähän poikkeavan oloinen se kasvupiste, ainakin jos vertaa jalostettuihin chililajeihin. No, laitan kuvaa blogini puolelle.

  VastaaPoista
 4. Pistä ihmeessä, käyn kurkkaamassa näkyykö isoakin eroa.

  VastaaPoista