Translate

tiistai 12. kesäkuuta 2012

Maku arvostelu:Hungarian Hot Cherry

Korjasin pois ensimmäisen kypsän podin Hungarian Hot Cherrystä.
Kauan on kypsyttäminen sillä kestänyt, mutta oli se sen arvoista.

Hunagrian Hot Cherry C.Annuum

Ennakko odotukset:

Aika hiljaiseksi vetää. Minulla ei ollut juurikaan minkäänlaista käsitystä mausta saati poltteesta. Nimestä päätellen kyseisen lajikkeen kuuluisi olla tulinen mutta sehän on maistajasta kiinni.

Kuva(t):
Painoa podilla vaivaiset 3 grammaa.


Maku:

Maku yllätti minut ehdottomasti positiivisesti. Podilla oli liki rapeahko pinta jota oli mukava jännittyneenä pureskella. Maku haihtui kuitenkin valitettavan nopeasti poltteeseen.

Polte:

Polte iski lähes heti. Tyypillinen annuum polte. Iskee nopeasti mutta katoaa myös nopeasti. Minuutin jälkeen maistamisesta en tuntenut juuri minkäänlaista poltetta. Varsin tulinen yksilö kuitenkin, vertailisin Cayenneen.+/-

+ Polte
+Maku

-Tuholaisherkkyys
-Maku olisi voinut kestää pidempään.

2 kommenttia:

  1. Tuo taitaa olla jonkinlainen "ensimmäisen podin syndrooma", kun tuo on niin pieni. Eiköhän ne kuitenkin useamman sentin kokoisia ole.
    Minulla kasvaa aito unkarilainen kirsikkapaprika, Cseresznye Paprika, joka luultavasti on tuon Cherryn kantamuoto. Sen pariviikkoiset raakileet ovat kolme senttiä läpimitaltaan. Pistäväksi senkin makua on kuvailtu, mutta en ole vielä päässyt maistelemaan, kun kylvin ne vasta maaliskuun alussa.

    VastaaPoista
  2. Hyvin uskottavasti voisi olla tuon "cherryn" kantamuoto.

    Puskassa on muutama hieman isompi podi kypsymässä. Muut kuitenkin pieniä rääpäleitä. Kasvikin on jostain syystä "kitukasvuinen" rääpäle.

    VastaaPoista