Translate

sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Vihoviimeinen siirto...


 Ulkokausi alkoi kun kärräsin taimet traktorilla kohti ulkokasvihuonetta.
Siellä ne kasvoivat, kasvoivat, kukkivat ja tuottivat hedelmää. Ongelmallista tässä oli kuitenkin se että kukkiminen ja podien kasvaminen kesti liian kauan, ongelma joka ei lämpösinä kesäpäivinä ja öinä kovinkaan huolettanut. Nyt kun elämme syyskuun puoltaväliä on toinen ääni kellossa. Yölämpötilat laskevat lähelle hallarajaa ja lasikasvihuoneeni, joka ei ole kovinkaan tiivis, vuotaa kylmyyttä kuin seula.
Asialle on tehtävä jotain!

Vaihtoehtona oli toki se että leikkaisin uusia lasiruutuja lasikasvihuoneeseeni ja korvaisin niillä osittain rikkinäiset ruudut, mutta hieman laiskana ja unohtelevaisena kun minut tunnetaan ei tämä käynyt minulle mitenkään päinsä.

Aloin siirtelemään kasveja lasikasvihuoneesta muoviseen seinustakasvihuoneeseen, joka suurella todennäköisyydellä puretaan lokakuussa karun ulkomuotonsa takia.

Tämän tulisi olla vihoviimeinen siirto sillä loput kasvit saavat jäädä lasikasvihuoneeseen mm. siitä syystä etteivät mahdu seinustakasvihuoneen oviaukosta. Tämän jälkeen on vain matka kompostiin jäljellä.
Kärryllinen hyvää

 Matka lasikasvarista seinustakasvariin on suurinpiirtein 100-150 metriä. Jos kantaisin kaikki kasvit edestakaisin kestäisi siinä monia tunteja. Päädyin siksi käyttämään moottoroidun avun hyväksi.
  
Ensimmäinen erä saapui ehjänä paikalle!


Cap 1473, C.Annuum

Cap 1473, C.Annuum

Brown Large Habanero, C.Chinense

Brown Large Habanero, C.Chinense
  
 
7 Pod, C.chinense
 7 Pod alkaa vihdoin puskea podia. Kukkia on ollut jumalaton määrä muttei ainuttakaan podia.
Vihdoin vaikuttaa siltä että jouluksi saamme tuoretta seitsemän padan chiliä. Sopinee joulu glögiin rusinoiden siasta.

7 Pod ,C.Chinense

Naga Morich, C.chinense

Naga Morich, C.Chinense

Cili Coronong, C.Chinense

Carribean Red Habanero, C.Chinense

Carribean Red Habanero, C.Chinense

Carribean Red Habanero, C.Chinense

Pink Habanero, C.Chinense
 Pink Habanero yllätti minut muutama viiko sitten puskemalla muutaman pikkuruisen podin.
 Nyt vaikuttaa siltä että tämä täysin mieto,siitä huolimatta että sitä kutsutaan habaneroksi, kasvattaa lähes  kymmenen kunnon kokoista podia!
Pink Habanero, C.Chinense

Tobago Sweet x Yellow Pointed Habanero F2

Tobago Sweet x Yellow Pointed Habanero F2Toinen erä.

Trinidad Scorpion Morouga Blend, C.Chinense

Trinidad Scorpion Morouga Blend

Orange Habanero, C.chinense

Orange Habanero, C. chinense

Naga Morich, C.chinense


Naga Morich, C.chinense

Ultra Pubessa ei ole podin podiakaan. Kasvi on vasta viime viikkoinaa innostunut kukkimaan ,joten jos vain luontoäiti minulle podin suo joudun nostamaan kasvin sisälle lokakuun jälkeen kypsyttelemään.

Ultra Pube, C.Pubescense

Ultra Pube, C.Chinense

Päivän sato, 164 grammaa

Satoa tulee vaikkakin myöhässä. Onhan tässä vielä kuukausi puolitoista aikaa kasvien kypsytellä satoaan mutta pakko myöntää että kaiken saaminen kypsäksi menee kyllä tiukoille. Toivoa kuitenkin sopii.

3 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia. Onnittelut onnistuneesta siirrosta.

  VastaaPoista
 2. Lasin leikkaaminen ja muotoilu on niin paskamaista hommaa, että jättäisin suosiolla väliin. Puuilot ja Motonetit myyvät polycarbonaattilevyä, eli "Lexania", muutaman kympin neliöhintaan paksuudesta riippuen. Tätä voi sahata, viilata ja porata aivan kuten mitä tahansa joustavaa muovia, eivätkä reunat ole teräviä. Jos siis paikkapaloja tarvitset kasvariin.

  VastaaPoista
 3. Tattista chillailia!

  Joo ei lasin leikkaaminen mitään hauskaa puuhaa ole. Tuo olisi oikein varteen otettava vaihtoehto. Pikku miinus tosin että jos suurin osa on lasia ja muutama ruutu muovia saattaa esteettinen silmä kärsiä :P.

  VastaaPoista