Translate

maanantai 1. lokakuuta 2012

Maku arvostelu: Tobago Sweet x Yellow Pointed Habanero F2

Sain Räyhikseltä viime syksynä siemen satsin ohella maistiaisen Tobago Sweet x Yellow Pointed Habanero F1. Ymmärtääkseni risteytys tapahtui vahingossa, mutta en ole varma.  Pidin siitä jo tuolloin todella paljon ja valitsin lajikkeen tämän vuoden lajikelistalle.
Räyhiksen F1 podin siemenistä kasvoi sitten minulle F2 kasvi.
Uuden ristetyksen levinneisyydestä tiedän sen verran että ainakin minulla ja Bluesmanillä kasvoi tällä kaudella tätä F2 muotoa. Itse olen levittänyt F2 siemeniä ainakin muutamalle kasvattajalle. Ensimmäiset F3 siemenet olen nyt kuivattanut ja ainakin itse haluan jatkaa uuden lajikkeen kehitystä. 

F2 podien muodot vaihtelevat kovasti
Mittana pitkä tulitikku!


Ennakot: Varsin tulinen ,mutta hedelmäinen lajike...

Haju: Vahva tyypillinen chinensemäinen tuoksu.

Maku: Sanavarastoni ei tunne sanaa jolla pystyisin järkevästi kuvailemaan lajiketta. Ensimmäinen sana joka tulee mieleen on "lempeä". Aavistus sirtusmaista makua voi tunnistaa. Oikein hyvän makuinen lajike noin lyhyesti sanottuna.

Polte: Hiljalleen voimistuva polte, varsin vahva habanero tyyppinen, joka pysyy maistajan suussa varsin pitkään. Sanoisin että tulisuus olisi n. 8/10+.
+/-

+ Satoisa
+ Sopivan tulinen chinense
+ Mielenkiintoinen kehitysprojekti

- F3 Siemeniä F2 podeissa on ollut toistaiseksi ainakin todella vähän.F3 vaihe ehdottomasti ensi kauden lajikelistalla.

7 kommenttia:

 1. Selventäisitkö vielä, että f1 on siis se eka risteytys, f2 on f1 siemenistä kasvatettu, f3 f2 siemenistä jne.

  VastaaPoista
 2. Kun sain podin Räyhikseltä oli se F1, podin siemenistä kasvoi itselleni F2 kasvi ja F2 kasvin podeista noukkimani siemenet ovat F3 (nyt, siis tässä vaiheessa olen parhaillaan) , joista ensi kaudella tulee kasvamaan F3 kasvi joka tekee F3 podin josta löydän F4 siemeniä. F4 kasvin tulisi sitten jo pikku hiljaan olla stabilisoitunut omaksi lajikkeeksi, eli poikkeavuuksia podien ja kasvin muodossa ei pitäisi ainakaan hirveästi enään olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa. Kiitos täydentävästä vastauksesta. :) Jos sitä itsekkin jotakin risteytysjuttuja ensi vuonna yrittäisi.

   Poista
  2. Suosittelen kokeilemaan, ihan mukava proggis, vie vain niin pirun kauan aikaa koko prosessi. Itselläni eräiden ristetysten kanssa todella vaikeaa parhaillaan, kun ei meinaa nuput pysyä millään enään :/, muuten ihan mukavaa hommaa!

   Poista
 3. Näinhän ne jalostuu. Aina otetaan siemenet siittä hedelmästä siemenet joka mielyttää tai vastaa tavoitetta parhaiten. Ja uutta sukupolvea vaan kasvamaan. :) Risteytystä piti kokeilla, mutta eipä tullut kokeiltua tänä kesänä.

  VastaaPoista
 4. Salee toi oli se mitä maistoin? Mitennii lempeä O_O.. Kaukana lempeästä sanoisin kyll!

  VastaaPoista
 5. Oli se just se :). Se lempeys riippuu toki maistajan tottumuksesta tulisiin makupaloihin...

  VastaaPoista