Translate

perjantai 4. tammikuuta 2013

Postilaatikossa ,sekä idätyslautalla yllätyksiä!

Aamuni alkoi yllätyksellä. Kaikessa rauhassa loikoilin sängyssäni ja kuuntelin kuinkas muutenkaan kuin musiikkia. Tälläkertaa poikkesin varsin nationalistisesta musiikkimaustani ja kuuntelin ulkomaalaista metallia. En tiedä miksi mutta olen monia vuosia lähes ainoastaan kuunnellut suomalaista metalli musiikkia. Suomesta tosin tulee aivan mahtavia yhtyeitä, mutta voi sitä välillä toki muutakin vaihtelun vuoksi kuunnella. 
Erään youtube käyttäjän tekemän Top 10 listan avulla onnistuin löytämään bändin nimeltä Be'lakor.
Australiasta lähtöisin oleva bändi soittaa mielestäni todella upeita melodisia kipaleita jotka herkästi jäävät päähän soimaan. Juuri kun olen miettimässä kitaran soiton aloitusta saavat kyseisen bändin uusimman levyn kappaleet pääni aivan pyörälle. En kyllä unelmoisikaan että koskaan allaolevaa kappaletta oppisin soittamaan, mutta olisihan se mukavaa jos hieman oppisi kitaraa rämpyttää.

Be'lakor-In Parting

Yllätys ei kuitenkaan ollut tässä, tämä oli pelkkää aamuista fiilistelyä. Käytyäni tarkistamassa idätyslauttoja uusien itäneiden toivossa yllätyin sen verran että taisi "muutama" rumakin sana päästä lipsahtamaan...
PI 441654 C.Praetermissum (x baccatum?) on hieman kiistanalainen tapaus. Eräät tiedot väittävät tämän olevan selvä Praetermissum. Olen myös lukenut että kyseessä voi olla ristetys praetermissumin ja toisen baccatum tyyppisen chilin välillä. Mahdollisuuksia on toki monia, itse uskon että tätä on liikeellä monen moista tyyppiä. Harryn kotisivuilta nähdyistä kuvista päätellen on liikkeellä oikea praetermissum ja toinen valkokukkainen enemmän baccatum tyyppinen risteytys.
Aloin uskomaan teoriaani enemmän tänään kun löysin kaksi itänyttä PI 441654 siementä lautalta. Nämä olivat olleet lautalla ainoastaan 12 päivää. Tavallisesti praetermissumit itävät hyvin hitaasti, yleensä joutuu jopa odottamaan kuukausia ja se ei edes tässä tapauksessa ole pitkä aika. Mitä nämä siemenet tuovat tullessaan, se selvinnee kesään mennessä.

Päivä jatkui yllätyksillä sillä löysin postilaatikosta minulle osoitetun kirjeen. Kyseessä olikin mieluisa kirje, sillä sisältä löytyi Trinidad Scorpion Mourouga Blendin siemeniä, sekä maistiaiseksi myös kyseisestä chilistä tehtyä jauhetta.
Näistä suuret kiitokset Räyhikselle! Sana "tulinen" ei kyllä ole lainkaan liioiteltua. Maku on mitä loistavin mutta polte on aivan omaa luokkaansa. Kesällä on pakko kokeilla savustaa kyseisen lajikkeen podeja. 
Ties vaikka paistaisi itselleen samantien jauheen innoittamana munakkaan ja ripottelisi hieman jauhetta taikinaan mukaan, alkaahan tässä kieltämättä taas kerran nälkä tulla. Antaisi varmaan toivottua jytkyä ja hyvää sivumaukua munakkaaseen.

3 kommenttia:

 1. On muuten ihanan raikasta tuo TSMB-jauhe. Sitä voisi jauhaa vieläkin pienemmäksi, niin annostelu olisi tarkempaa.

  VastaaPoista
 2. Itsellä kanssa kasvamassa tuo samainen PI baccatum. Näyttäisi olevan liikkeellä erilaisia versioita, kenties eri risteytyksiä ja erilaisia vakiintumis asteita. Tunnetaan mm. nimillä Large Praetermissum, Heavy Praetermissum, Large Cumari. Esim. Fataliin versio näyttää ihan C. bacc var. baccalta ja Harryn selkeästi Praelta.

  VastaaPoista
 3. Räyhä, omasta mielestäni tuo oli juuri sopivan karkeaa. Pitäisi itsekin kokeilla tehdä jauheita kun tuollainen Krupsin kahvimylly on tullut saatua. Tähän asti vain kahvimyllynä, mutta viimeistään ensi kesänä haluan sitä chilienjauhamiseen kokeilla.

  Tiemuh, siltä näyttää. Omat siemeneni tulivat Belgiasta. Veikkaisin nopean itämisensä takia näiden olevan enemmän villibaccatum tyyppisiä, kuin taas praetermissum tyyppisiä. Kesällä sen sitten tosin viimeistään näkee.

  VastaaPoista