Translate

tiistai 6. elokuuta 2013

Arvostelu: Fatalii (C.Chinense)

Arvostelu putki jatkuu jälleen. Tämänkertainen lajike poikkeaa edellisista siten että se on alkuperäisin Keski-Afrikasta.
Fataliin sanotaan poikkeavan habaneroista nopean ensi poltteensa takia...sehän jää nähtäväksi.

Fatalii, C.Chinense

Ennakot: 
Fatalii on tietääkseni varsin tulinen lajike, osaan odottaa polteelta jotain Red Saviinaa vastaavaa chiliä. Maultaan uskon lajikkeen olevan hedelmäinen.

Haju: 
Podista nouseva tuoksu on miedon chinensemäisen. Tuoksusta voi myös aistia aavistuksen sitrushedelmää.

Maku: 
Erittäin raikas ja hedelmäinen chinense. Makoisuudesta ehtii nauttia hetken, jonka jälkeen polte iskee. En itse asiassa maista juuri lainkaan tyypillistä chinensemäistä makua. Chinensemäisyys paljastuu vasta poltteen tuomassa sivumaussa.Polte:
Podin sisäpinta on hyvin kostea kapsaisiinistä, joka tarkoittanee voimakasta tulisuutta.
 Polte ei iske aivan heti vaan viivyttelee hieman. Tulisuus on varsin raskas ja pitkäkestoinen mutta kestettävissä ilman maitoakin.


+/-
+ Kaunis
+ Muista tulisista chinenseistä poikkeava

- Odotin maulta enemmän vaikka lajike olikin oikein makoisa.
Tuomio:
En usko että kasvatan kyseistä lajiketta tulevina kausina. Lajike poikkeaa mielenkiintoisesti muista tulisista chinenseistä mutta ei vakuuttanut minua riittävästi. Olen yrittänyt kasvatta lajiketta jo kahdesti mutta olen myös epäonnistunut siinä kahdesti. Yleensä lajike on kuollut taimi vaiheessa. Yksi syy myös miksi minua ei oikein inspiroi kokeilla uudestaan.

5 kommenttia:

 1. Itselläni oli Fataliita tänä vuonna, mutta jostakin syystä se ei vain kasvanut kunnolla. Mikä lienee syynä.

  VastaaPoista
 2. Mulla on ollut sama ongelma, kasvu pysähtyy enkä tiedä mikä on oikein ongelmana. Itse ainakin olen saanut tarpeekseni, en ajatellut enää yrittää tuota kun ei tahdo onnistua.

  VastaaPoista
 3. Viime vuonna mulla oli fatalii ebbissä ja se sen kasvu oli vaatimatonta. Podejakin tuli vain maistiaiseksi. Tänä vuonna Fataliita on tullut oman mittapuun mukaan reilusti. Kasveista 3 turpeessa ja 1 kookoksessa. Kookos fatalii heräsi myöhemmin ja kantaa nyt paljon raakoja podeja. Oikeastaan se virkistyi vasta eloon, kun vaihdoin Cannan kookoslannoituksen pois. Itse olen lannoitellut reippaasti ja kookoksen kanssa Kukka-Superex+CaN N:K ~1:1 sai kukattoman chilin kukkimaan iloisesti.

  VastaaPoista
 4. Ilmeisesti riippuu hyvin pitkälti kasvualustasta...itse en kyllä jaksa nähdä noin suurta vaivaa asian kanssa vaan valitsen mielummin omiin spekseihini sopivia lajikkeita.

  VastaaPoista