Translate

sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Arvostelu: Rocato (C.Chinense)

Rocato niminen lajike on viime aikoina tullut varsin tutuksi meille suomalaisille. Tästä, kuten lukuisista muistakin tapauksista, saamme kiittää Jukka "Fatalii" Kilpistä. Lajiketta löytyy nimittäin parhaillaankin hyvin varustetuista elintarvikeliikkeistä joista kuka hyvänsä voi sitä ostaa. Tietääkseni tämä on ensimmäinen vuosi kun sitä on näinkin helposti saatavilla.

Kasvin ja podin ulkomuodosta huolimatta kyseessä on Chinense. Itse kasvi on lukemani mukaan karvainen tai karvaisehko ja muistuttaa jonkin verran pubescenseä, mihin kyseisen lajikkeen nimikin viittaa.

Rocatoa on viime aikoina hehkutettu paljon ja viimein on minunkin vuoro päästä arvostelemaan tätä Perun ihmettä.  


Rocato, C.Chinense

Ennakot:
Lukemani perusteella lajikkeen pitäisi olla hyvän makuinen, tulisuudesta en tiedä lainkaan mitään mutta uskoisin lajikkeen olevan keskitulista tyyppiä.


Haju:
 Rocato tuoksuu raikkaasti chinensemäiseltä. Tuoksu ei ole voimakas mutta helposti kuitenkin aistittavissa.

Maku:
Uskomatonta, en osannut odottaa mitään vastaavanlaista. Maku on erittäin raikas ja hyvin makeahko. Podin koostumus on mehukas ja rapea. Paksun hedelmälihan ansiosta podi on erittäin mukavaa pureskeltavaa.

Polte:
Omasta mielestäni lajike on varsin mieto. Polte ja loistava maku ovat täydellisessä tasapainossa, tällainen lajike olisi raikkautensa puolesta varmasti todella hyvä lisä esimerkiksi salaatteihin. Pientä hikeä tämä saattaa aiheuttaa otsan päälle, mutta polte ei ole missään nimessä kivulias vaan pikemminkin hyväilevä. Chili jota nauttisin mielelläni talvella, polte nimittäin lämmittää mukavasti kurkkussa ja vatsanpohjalla.+/-
+ Maku
+ Tulisuus on sopiva
+ Kaunis ulkomuotoTuomio:
Minun ei tarvitse hetkeäkään empiä, aivan varmasti kasvatuslistalle mikäli tilaa vain löytyy ja podista poistamani siemenet itävät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti