Translate

lauantai 14. heinäkuuta 2012

Maku arvostelu: Bunte Mischung


Bunte Mischung C. ???

Kyseinen lajike on ollut minulle tämän kauden suurin mysteeri. Google ei paljasta paljoakaan tietoa siitä.
Bunte Mischung on saksaa ja tarkoittaa suomenettuna suunnilleen  "tuntematon nippu" tai "sekalainen nippu".
Kasvini olen ostanut Tammisillan puutarhasta ja heidän kasvatuslistansa mukaan kyseessä olisi annuum.
Olen kuitenkin hieman varovainen ennenkuin väitän että kyseessä tosiaan on annuum sillä moni asia viittaa kuitenkin chinenseen. Risteytys saattaa myös olla mahdollinen.

 Podi on pieni, kypsänä ilmeisesti keltainen? Halkaistessa podin voi helposti huomata pienen määrän nestemäistä kapsaisiiniä kuten Nagassa.Ennakko odotukset:

Vaikea sanoa mitä odottaa kasvilta jota ei itse eikä oikein muutkaan tunnu tuntevan.
Odotan kuitenkin varsin annuumi maista makua ja poltetta.

Kuva(t):


Haju: 


Halkaistessani podin nousi hajuaistiini todella voimakas chinensemäinen aromi. Hajun perusteella kasvi voisi ehdottomasti olla chinense!

Maku:

Podissa on lähes olematon maku, silti huomionarvoinen hento, ehkä jopa sitrusmainen vivahde. Vaikeasti kuvailtavissa.

Polte:

Polte iskee lähes samantien, mutta ei silti ole annuumimainen sillä se kestää varsin kauan. Noin muuten polte on suoraan sanoen helvetillinen. Hiki nouse pintaan, kieli pakottautuu suusta ulos, nenä alkaa vuotamaan. Bunte Mischung on ehdottomasti tulisempi kuin Lemon Drop, ehkä tutulla tulisuus astekoilla siinä 7-8 paikkeilla. Chinensemäinen!

+/-

+ Tarpeeksi tulinen    
+ Kaunis kasvi
+ Satoisa

- Tuholaisherkkä
- Pienet podit


Tuomio:

Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen lajike, sopii varmasti hyvin jauheena. Toivoisin että joku muu haluaisi lajiketta kokeilla tulevalla kaudella.  Kuvan podin siemenet menevät siemenketjukirjeeseen mistä kuka hyvänsä saa napsia ne itselleen.
Itse pyrin talvettaa kasvin mikäli sitä riivaamat kirvat katoavat ja siten kasvatan sitä myös ensi kaudella. Joko samaa yksilöä tai siemenestä, mikäli kirvat pysyvät.


2 kommenttia:

  1. Itse nappasin pari siementä tuosta SKS II:stä itselleni, joten tätä aion kasvattaa myöskin ensi vuonna. Mielenkiinnolla odottelen seuraavaa kautta.

    VastaaPoista
  2. Hienoa! Mukava saada tietää mitä muut siitä pitävät. Itse tuskin mitään satoa enään saa kun kirvat sen sitten lopulta tuhosivat. Nyt ovat kuitenkin päättäneet viimein jättää poloisen rauhaan joten katsotaan mitä jää itselleni jäljelle.

    VastaaPoista