Translate

sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Buds, Flowers and Pods (2)

Helleaalto pyyhkäisee parhaillaan Etelä-Suomen. Lämpömittari ilmoittaa hikisesti varjossa olevan 30 astetta.
Ihmiset, jotka kärsivät kuumuudesta, voivottelevat hiostavasta kuumuudesta. Kaiken tämän keskellä kannattaa kuitenkin muistaa että kasvit, etenkin pieneksi jääneet chilit, iloitsevat! Kunhan huolehdit että kasvisi saavat tarpeeksi vettä, useasti vuorokaudessa voivat nopeat kasvutulokset yllättää positiivisesti.

Eilinen sato yllätti ainakin itseni. Vaikka sato on ollut tähän asti nihkeää ja tavoitteeseen on huimasti matkaa ilahduttavat vastaavanlaiset löydöt huimasti.

Trinidad Bush, C.Annuum
Piri Piri, C.Frutescens
Piri Piri, C.Frutescens

 Totesin että sato on ollut tähän asti nihkeää. Onnekseni voin kasvarissa päätellä että suurin osa sadosta roikkuu edelleen kasveissa ja osa ei ole edes vielä aloittanut sadon teon. Viimeiseksi mainitusta saattaa kuitenkin kehittyä ongelma kauden lopussa. Joko sato kerätään raakana (huonompi vaihtoehto) tai kasvit otetaan sisälle kypsyttämään podinsa. Viimeiseksi mainitussa mahdollisuudessa on yksinkertaisesti ainoastaan yksi nopeasti pääteltävissä oleva ongelma. Minne tungen 40 kasvia?
Tämä ei onneksi ole päivän murhe.

Mysteeri Bacca
Mysteeri Baccan podi

Goats Weed, C.Annuum
Aji Fantasy, C.Baccatum

1000grammaa tuntuu etäiseltä tavoitteelta, pikemminkin haaveelta, mutta mikäli Turbo Pube ja Aji Fantasy suostuisivat tuottaa mukava sadon saattaa haave toteutua. Lisäksi olisi yli 50 Naga Morichia ja noin 35 Aji Cristalia tulossa.

Päivän satoon ei kuulunut chilejä, mutta kolme avomaankurkkua ja yksi kesä-kurpitsa ilahduttavat salaatissa ja päivällisen Lasagnessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti