Translate

perjantai 20. heinäkuuta 2012

Kausi etenee willisti!

Tämän kauden aikana olen päässyt todistamaan usean villi chilin kukinnan, viimeisimpänä näistä tänään kukkansa avanneen C.Flexuosumin.

C.Flexuosum
Kausi joka tähän asti ei ole sadon kannalta kaksinen voi jäädä tällaisten asioiden takia positiivisesti mieleen.
Villi chilien kukinta liikuttaa tai pitäisi liikuttaa jokaista niiden kasvattajaa.

C.Flexuosum ei toki ole minun ainoa villi joka on tälläkaudella kukkinut, aiemmin kesän alussa C.Lanceolatum avasi upean valko-liilan kukkansa, sitä ennen kasvarissa suureksi kasvanut CO 4318 avasi täysin valkoisen kukkansa.

Yhdeksi tämän kauden kohokohdaksi viime viikolla julistettu C.Rhomboideumin kukinta oli sykähdyttävä.
C.Rhomboideum
Tällaista pääsee liian harvoin todistamaan. Onneksi nuppuja riittää vielä ja kesäkin kaikesta sateesta huolimatta on jatkumaisillaan.

Minusta on todella vaikea kuvitella että täysin luonnosta kadonneita yksilöitä kasvaa omalla ikkunalaudallani tai parvekkeellani. Harvoin tulee myös pohdittua sellaista asiaa kuten miten siemenet ovat kulkeutuneet kasvin alkukannasta tänne koto Suomeen ja vielä minulle. Olen kuitenkin päässyt todistamaan että tällaisia asioita on varsin helppo selvittää mikäli jaksaa nähdä hieman vaivaa ja uskaltaa avata "suunsa" foorumeilla.   Kuinka useinkaan olen myös mielessäni pohdiskellut villi chili kannan laajaa laji ja lajikekirjoa Suomessa olevan kaukainen tai varsin "hoopo" ajatus. Tämä on kuitenkin totta, en ole vieläkään törmännyt maahan jossa olisi tarjolla yhtä paljon ja yhtä helposti villi chilejä. Tämä on vähintäänkin hieno asia.

Alkuperäisen luonnossa kasvavan kannan pikku hiljaan tuhoutuessa sademetsien laajojen hakkuiden yhteydessä voi olla onnellinen että kiitos ahkerien harrastajien on tulevillakin harrastelia sukupolvilla mahdollisuus pitää villi chili-kanta hengissä. Toinen asia haluavatko ja pystyvätkö he?   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti