Translate

tiistai 31. heinäkuuta 2012

Maku arvostelu: Naga Morich

Naga Morich, C.Chinense

Lajike hallitsi vielä jokin aika sitten "maailman tulisin chili"-titteliä, uusien super tulisten lajikkeiden takia tämä Suomessa lähes perinteiseksi lajikkeeksi muodostunut lajike on tippunut kilvasta, mutta on silti todella tulinen.
Voin rauhallisin mielin kertoa että tällähetkellä, juuri ennenkuin olen podia maistamassa alkaa jännitys vallata kehoni. Pelkoa ei ole, mutta adrenaliiniä virtaa kehossani sanoin kuvailematon määrä.
Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun kyseistä chiliä maistan. Puolikas on ennätykseni, tänään ei ole aikomusta parantaa ennätystä vaan arvostella lajike, joten syön "vain" puolikkaan.

Ennako odotukset:
Eipä tässä ole paljoakaan ennakoitavaa, tuttu tapaus kyseessä. Harvemmin tosin tulee nautittua näin suuria määriä.
Joka tapauksessa: ääretön polte, mutta varsin hyvä maku.

Halkaistu podi
Naga Morich


Haju:
Kun podin halkaisee kahtia nousee siitä todella vahva chinensemäinen aromi joka ainoastaan lisää jännitystä.

Ja sitten ei kun vain menoksi...

Maku:

Hyvin erikoinen kuitenkin varsin maukas tapaus.En keksi mitään mihin voisi vertailla, pakko itse maistaa ja kokea.

Pahin polte pärjätty...

Polte:
Aluksi luulet että kyseessä ei olisi niin tulinen tapaus...(maito tauko)...mutta nieltyäsi podin alkaa jumalaton polte vallata suusi. Et oikein tiedä miten päin seistä, puhuminen on vaikeaa ja nenä alkaa vuotamaan.
Polte kestää 5-30 minuuttia riippuu syöjästä.

Yllätyin kuitenkin siitä että pärjäsin puolikkaan podin varsin helposti. Joko toleranssini on vahvistunut tai vaihtoehtoisesti podi oli harvinaisen mieto.




+/-
+ Kaunis kasvi
+ Satoista
+ Ei tuholaisherkkä, vaikka omissani kirvoja.
+ Tulinen
+ Maukas

- Podit saattavat aiheuttaa vatsakipuja

Tuomio:
Naga on ehdottomasti sellainen lajike joka tulee kasvamaan minulla niin kauan kuin chilejä kasvattelen.
Jokaisen chilikasvattajan "must have"!


4 kommenttia:

  1. Aika sälli kieltämättä olet. Itse en rohkenisi nagaa maistaa!

    VastaaPoista
  2. Eipä tuo polte ollut vielä mikään päätä huimaava, mutta löytyihän tuostakin potkua, joko toleranssi on kasvanut tai podi tavallista miedompi. Täytynee tehdä jatko-kokeilu ja maistaa toista podia :P.

    VastaaPoista
  3. Allekirjoitan lauseen "Kun podin halkaisee kahtia nousee siitä todella vahva chinensemäinen aromi joka ainoastaan lisää jännitystä".

    VastaaPoista
  4. Totta tosiaan, nousi kyllä sellaiset hajut että "huh heijaa".
    Tosin täytyy myöntää etten välttämättä kuitenkaan käyttäisi sanaa "haju" vaan "tuoksu", sillä onhan se tuoksu kieltämättä mielenkiintoinen ja ehkäpä jopa hyvä...

    VastaaPoista