Translate

perjantai 31. elokuuta 2012

Buds, Pods and Flowers (3)

Kesän aika alkaa olemaan vähissä, tästä huolimatta kasvit kasvavat ja puskevat podeja.
Osittain tämä toki tietää minulle harmia, sillä joudun nostamaan ne sisälle kypsyttelemään, tosin on muistettava että siinä samassa ne tuottavat satoa.

Ultra Pube aloitti kukinnan viikko sitten, ensimmäisestä kukasta en saanut irti mitään, en edes kelpo kuvaa.
Tässä lienee sitten ensimmäinen kunnollinen kukka, tämän kun saisi vielä pölyytettyä...

Ultra Pube, C.Pubescens
C.Rhomboideum aloitti jo kesän toisen kukinnan. Tätä ennen on minulla kukkinut ainoastaan yksi yksilö, nyt kaikissa kolmessa on kukkia ja nuppuja. Podeja viitisen kappaletta .

C.Rhomoideum


C.Rhomboideum
Brown Large Habanero tuotti kuten myös muut Habanerot vaikeuksia alku kesästä, kukat tippuivat heti kukittuaan. Viime viikkoina on kuitenkin näyttänyt paremmalta. Brown Large Habanerossa kuten muissakin Habaneroissani on useita podin alkuja.
Brown Large Habanero, C.chinense

Nämä podit ihmetytti minua tovin. Talven, kevään ja lähes koko kesän uskoin taimen olevan Cajamarca.
Podien alettua kasvaa alkoi epäillyttää. Muodoltaansa kiemuraisia ja ryppyisiä podeja ei Cajamarcalla missään tapauksessa kuuluisi olla. Onneksi Chilifoorumin viisas käyttäjäkunta valisti minua ja varmisti lajikkeen olevan  Cili Coronong, jonka siemeniä sain Räyhikseltä alias Kid Henryltä viime syksynä.
Tässä jälleen loistava esimerkki mitä tapahtuu jos ei huolehdi kunnon nimilapuista kasveilleen.

Cili Coronong, C.chinenseMuutama viikko sitten minua kummastutti kasvihuoneessa "kaatunut" Aji Fantasyn pensas. Oksat jotka olivat nojanneet kasvihuoneen laseja vasten olivat nyt kaatuneet maahan. Tänään päätinkin tutkia asiaa tarkemmin joten kannoin koko pensaan ulos. Jo nostaessani sitä minulle ilmeni mitä oli tapahtunut. Kasvi on puskenut podeja viime aikoina varsin kiitettävästi, painoa oli oksaan kertynyt aivan liika ja tulos oli että oksa oli jossain vaiheessa kaatunut nojastaan, ei katkennut, onneksi.

Aji Fantasy, c. baccatum

Aji Fantasy: lähes kypsä, raaka.

Trinidad Scorpion Morouga Blend on puskenut ensimmäisen podinsa. Pitkään tälläkin kesti että ensimmäinen nuppu jäi kiinni. Mielenkiintolla odotan tämän maistamista, eräät väittävät nimittäin että lajike olisi Naga Morichiakin tulisempi. Jää nähtäväksi.


Trinidad Scorpion Morouga Blend, C.chinese

Minua kummastuttanut Cap 1473 kypsyttelee podejaan. Tietoa lajikkeesta en ole paljoakaan löytänyt.
Podit ilmeisesti kypsiä kun ovat tumman punaisia.

Cap 1473, C.annuum


Päivän sato.

Tomaatti satoa2 kommenttia:

  1. Nuppu on englanniksi bud, ei pud. ;) Kuitenkin, mahtavan näköistä meininkiä siellä.

    VastaaPoista
  2. Juu tiedän, luin tuon vaikka kuinka monesti läpi mutten ilmeisesti reagoinut tuohon, kiitoksia korjauksesta ja kehuista :).

    VastaaPoista