Translate

maanantai 12. marraskuuta 2012

Frön från Sverige ja yllärikirje Tampereelta!

Suurinpiirtein viikko sitten sain sähköpostia Ruotsista Patrikilta.
Tulimme sopineeksi vaihdot. Siemenet saapuivat perille jo tänään, ollessaan postin matkassa ainoastaan viikonlopun ajan. Minusta on hienoa päästä vaihtamaan eri maiden kansalaisten kanssa ja vielä maan tunnetuimpien chilimestarien kanssa. Vaikka Ruotsi on naapurimaamme en ole kovinkaan tietoinen maan chilikulttuurista. Uskaltaisin jokatapauksessa väittää että Suomeen verrattuna Ruotsalaiset chilikasvattajat ovat harvemmassa. Korjatkaa jos olen väärässä.
Ruotsissa kasvatettavien lajikkeiden kirjoa en tunne, mutta lajikkeet jotka Patrikilta sain ovat mielenkiintoisia ja osa varsin harvinaisia!

Lista:
C.Chinense
-Habanero Cappuchino
-Datil Red
-Black Naga
-Morado
-Aribi Gusano (voidaan määritellä myös C.Frutescensinä)
-Fatalii Red

C.Eximium
-CGN 24332

C.Pubescens/Eximium/Cardenasii
-Rocopica

Maistiaisia!
Hienoja lajikkeita joista monet ovat varmasti ensi vuoden kasvatuslistallani.
Tack Patrik!Tampereen Chilitarvikkeesta sain makoisan yllärikirjeen jo jokin aika sitten.
Kaikki alkoi vitsistä jonka murjaisin chilifoorumin chätissä, vitsistä tulikin totta ja pian löysin mielenkiintoisen kirjekuoren postilaatikostamme. Tomaatinsiemen "kokoelmani" täydentyi lajikkeella nimeltään "SunGold F1".

Tomaatinsiementen lisäksi löytyi kirjeestä vielä todella tulinen yllätys, nimittäin savunaga jauhetta!
Tulista tavaraa täytyy myöntää, tein sen virheen että kun tuon sain päätin nuuhkaista sisällön aromeita, epäonnekseni nuuhkaisin hieman liian kovaa. Eihän siinä mitään haitallista ole ,mutta aivastuspuuskan ja pirunmoisen poltteen nenään se aiheutti. Jauhe on ehdottomasti mahtavan makuista, mitä voi aina ruokiin itse annostella. Ihan noin raakanakin sitä voi hieman maistella. Maussa tuntee ehdottomasti savukäsittelyn, tämä antaakin aivan uudenlaisen elämyksen maistajalle joka ei ole savujauheita ennen maistanut.    
Tässä loistava esimerkki mitä kaikkea chilillä voikaan tehdä, tämä inspiroi minua ensi vuonna opettelemaan itsekin käyttämään savustajaa.
Suosittelen lämmöllä kaikille maistettavaksi! Kiitokset Chilitarvikkeelle!
2 kommenttia:

  1. Tuo savunaga on aivan ehdoton. Duunipöksyjen sivutaskussa kulkee aina 14ml muoviampulli jossa tuota ihanaa jauhetta on. Lisäilen sitä duunilounaisiin jotka saattavat olla mitä tahansa lihapiirakan, kolmioleivän tai ravintola-annoksen väliltä.

    VastaaPoista
  2. Mulla on ollut sen verran noita tuoreita etten ole ehtinyt kuin maistella sitä. Maku on tosin aivan loistava. Onneksi meillä on sellainen pieni savuboxi...kaipa sillä voi chilejäkin savustella.

    VastaaPoista