Translate

tiistai 20. marraskuuta 2012

Vuoden 2013 virallisen epävirallinen kasvatuslista

Vuoden 2013 kasvatuslistaa olen pitkään tuuminut, siemeniä löytyy vaikka millä mitalla. Kaikkea ei voi valitettavasti kasvattaa ja vähemmän mielenkiintoisemmat on karsittava pois listalta. Pitkän pähkäilyn jälkeen tulin sellaiseen tulokseen kuin 91 lajiketta.
Liikun heikoilla jäillä kun kerron tällaista ja olenkin jo chilifoorumin puolella painottanut että lajikemäärä on suuri nuorelle kasvattajalle. Tämä saattaakin johtaa siihen että lajikkeita on kauden mittaan vielä karsittava sillä koulu, muu elämä ja harrastukset vievät myös aikansa. Tämän takia en mene lupailemaan mitään lajike määrästä, 91 lajiketta on lähtökohta, kokeillaan minne se johtaa.

Selitykset:
 Siemenlista kaudelle 2013
-Hyvin varmasti listalla
-mahdollisesti listalle/siemenet tulossa
   C.Chinense

    7 Pod Jonah Strain
    7 Pod Orange Yellow
    7 Pod Brain Strain
    7 Pod Barrackpore
    7Pod Yellow
    7Pod Douglah
    7Pod Primo
    7Pod Primo Orange
    Trinidad Scorpion Morouga Blend
    Trinidad Scorpion Morouga Yellow
    Trinidad Scorpion Butch Tailor
    Trinidad Scorpion Orange
    Trinidad Scorpion yellow CARDI
    Black Naga
    Dorset Naga
    Bhut Jolokia Yellow
    Bhut Jolokia Improved Strain I
    Vladan Viper F1
    Vivo Yellow F1
    Jamaican Scotch Bonnet
    Burkina Yellow Scotch Bonnet
    Foodorama Scotch Bonnet
    Morado
    Datil
    Tobago Seasoning
    Trinidad Perfume
    Fatalii
    Chris Xtra Hot Red Fatalii
    Congo Trinidad
    Orange Habanero
    Brown Large Habanero
    Habanero Naranja Picante
   Tobago Sweet x Yellow Pointed Habanero F3
    Dutch Habanero F4
   Habanero Cappuchino
    Congo
    PI 281429
    Cili Coronong
    Bonda ma Jaques
    Limo
    Red Savina
  Burkina Yellow
Aribi Gusano
Morovars Yellow

7 Pot White
Douglah x Trinidad Scorpion Butch T
MadballZ 7
SB7J F-2
Habanero Chocolate Handgrenade


C.Annuum
Ramiro
Homera


C.Baccatum
    Aji Escabeche
    Aji Verde
    Aji Fantasy
    Aji Cristal 
    Jamy
    Criolla Sella   
    Lemon Drop 
    Lemon Drop Oranssi
    Cap 220
  Starfish
    PI 446900


   
C.Pubescens
Rocoto Costa Rican Red
    Rocoto Peruvian Red 
   Rocoto Giant
Rocoto Guatemala Orange
    Rocoto Manzano Rojo
    Rocoto de San Isidro
Rocoto Peru Puno Marki
Rocoto Rio Hualaga Orange
Cap 363
    Cap 357
    Turbo Pube
 Ultra Pube
 Canario
Canario Peru Cusco   
Locato
 Sukanya  Villit
    Tepin
    Tepin Peru
    C.Flexuosum
    C.Lanceolatum
    C.Rhomboideum
    C.Praetemissum, Cap 1143
    C.Praetermissum, CGN 22795
    C.Praetermissum, PI 441654
    C.Praetermissum, Cumari Pollux
    C.Cardenasii var. Pendulum, Ulupica Large
C.eximium, CGN 24332
    C.Baccatum, Mini Mini
C.Pubescens/Eximium/Cardenasii, Rocopica

Olen panostanut varsinkin eri chinensejen kuten 7Podien ja Trinidad Scorpionien hankkimiseen. Myös Pubet ja villit ovat olleet tarkan valvonnan alla. Baccatumit onnistuivat kaudella 2012 parhaiten, tämän takia niitäkin löytyy listalla. Annuumeista en pahemmin pidä, se taitaakin listan perusteella olla huomattavissa.

Sato tavoitteeksi olen päättänyt 10kg olevan sopiva määrä. Monet ovat hehkuttaneet että näillä lajikkeilla ja "taidoillani" se on helposti saavutettavissa, mutta "äärimmäisen nöyränä ja vaatimattomana" kaverina totean että kokemuksellani taidoistani voin vakuttaa sen tuovan haasteita!

Idätykset aloitan joulukussa pubescensejen, villejen ja chinensejen kanssa. Tammi-Helmikussa jatkan baccatumien ja annumien kanssa.

Kauden 2013 aiheeksi olen miettinyt Trinidad ja Tobagolaista. Paljon lajikkeita listaltani on lähtöperäisin juuri kyseiseltä alueelta, kuten 7Podit, Trinidad Scorpionit, Tobago Seasoning, Trinidad Perfume jne.

Siemenistä kuuluu suuri kiitos kanssa harrastajille. Siksi haluankin lähettää kiitokset Bluesmanille, Jewelle, El Borracholle, Nipsulle, Täti-E:lle, Patrikille, Siemenketjukirjeille, Toni.A:lle ja Jaolstenille yhteistilauksesta ja lisäksi vielä monille muille jotka ovat minua jollain tapaa avittaneet!

6 kommenttia:

 1. Vau, tuleepa sulla paljon chilejä! Onnea vaan kovasti tulevalle kaudelle. Minä meinasin lähteä vaatimattomasti 15 lajikkeella liikkeelle, eipä noita siemeniäkään hirveästi enempää ole.

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia, saat multa siemeniä kauden lopussa jos haluat, tai miksei nytkin jos jotain tiettyä, jota minulta löytyy, etsit.
  Juu, on noita lajikkeita muutama totta vie, ei sitten määrä millään laskenut, eikä mitään oikein tuntunut olevan poistettavissa, kaikki niin kiinnostavia omalla tavallaan :).

  VastaaPoista
 3. Älä Lillen vielä pyytele anteeksi tai nöyristele lajikevalikoiman edessä!

  Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja hyvin mietitty on puoliksi suunniteltu, eiks je? Minä uskon vakaasti, että selviät tuon määrän kanssa vallan mainiosti, jos rehuja tuntuu olevan ylenpalttisesti niin heivaa alkukaudesta osa pois. Tai vedä vähän reilummin ponnistuksin kausi läpi ja kasvata vähemmän ensi vuonna! Ainakin tiedät millaista on, kun lajikkeita on liki sata.

  Jos ei koskaan pistä itseään likoon, ei koskaan saavuta mitään.

  VastaaPoista
 4. Tottahan tuo. Juu, en minä ennen aloittamista luovuta. Tynkäkausi saattaa tulevan kauden jälkeen olla luvassa, katsotaan ensin ensi kausi ja mietitään sitä sitten. "Tynkä kausi" olisi sitten varmaan joku 40-60 kasvia 8). Katsotaan mitä tuleva kausi tuo tulleessaan, saattaahan tuo onnistua ilman suurempia ongelmia, ei tiedä ennenkuin on kokeillut.

  VastaaPoista
 5. Minkälaiseen kasvihuoneeseen olet nämä laittamassa. Meinaan, että neliöitähän nämä syövät runsaasti jos meinaat jokaiselle suoda valoa taivaalta. Oma lista kutistui juuri sen takia, että ei ole vain tilaa kasvattaa väljemmin. Chilit jäivät nyttenkin onnettomiksi ja sato pieneksi panostukseen nähden. Vai teenkö mä jonkun ihan väärin? :P

  VastaaPoista
 6. 7m2 ja 10m2. Kaikki eivät millään sinne mahdu ja juuri tämän takia olenkin kasvihuonelistalta poistanut kaikki villit ja pubet. Villejä en tiedä miksi sinne sijoittaisin ja pubet taas eivät tykkää 30-40 asteen lämmöstä joten sijoitan niitä mielummin vaikka parvekkeelle. Meikäläisen chilit eivät tähän asti ole kasvaneet mitenkään jättimäisen kokoisiksi, muutamaa lukuunottamatta. Pitäisi edelleenkin pitää kasveja isommissa ruukuissa jos haluaisi jättipensaita...

  VastaaPoista