Translate

perjantai 2. marraskuuta 2012

Siemenkokoelma karttuu yhteistilauksen ja vaihdon voimin!

Päädyimme chilifoorumin puolella yhditstämään kahden muun käyttäjän kanssa 7 Pod voimamme yhteen, jotta saisimme mahdollisimman kirjavan lajikemäärän 7 Podeja ensi kaudeksi. Alitajunnaisesti taisi sama tapahtua Trinidad Scorpionejen kanssa.

Alkuperäinen idea jäi kuitenkin hieman varjoon kun satuin ehdottaamaan siemen yhteistilausta Semillakselta.
Yhteistilauksia ei ihan voi suorittaa noin ex tempore, vaan ne vaativat ensinnäkin yhteistyötä ja suunnittelua.
Yhteistilauksissa on aina hyväpuoli se että tilaukset ovat tavallista isompia jolloin "ylläreitä" eli yllätyspusseja tai tilaamattomia lajikkeita on tavallista enemmän. Tälläkertaa omasta kirjeestäni löytyi pussillinen Bunte Mischungeja ja Fish Peppereitä.

Itselläni kävi hyvä onni kun sain kaksi hyvin luotettavaa henkilöä suostuteltua mukaan tilaukseen, joten riskiä että siemenet olisivat "kadonneet" tjs. ei ollut. En oikein usko että ne olisivat kenenkään muunkaan kanssa "kadonneet", mutta koskaanhan ei voi olla liian varma. Kiitokset Jaolstenille ja Tonille hyvin toimineesta tilauksesta!


Päivän siemensaldo

Nyt itse tilaamiini siemeniin. Saatte jälleen hyvät lukijat esimakua ensi kaudestani. Tällähetkellä tuskin kukaan tietää ensi kauden lajikelistastani, en edes itse ole varma mitä kaikkea tässä vielä keksisin.

 
Kuumaa kamaa!

 Semillakselta tullutta:
-C.Annuum-
-Fish Pepper

-C.Chinense-
-7 Pod Primo
-7 Pod Primo Orange 
-Trinidad (7Pod) Douglah
-Trinidad Scorpion Morouga Yellow
-Habanero Naranja Picante
-Habanero Mustard
-Devils Tongue
-Foodorama Scotch Bonnet
-Burkina Yellow Scotch Bonnet
-Morovars Yellow
-Rocotillo
-CGN 16944 Round

-C.Pubescense-  
Rocoto Rio Hualaga Orange

 -C.Sp-
-Bunte Mischung


"Bunte Mischung" eli karuun suomeen suomennettuna "Ylläri pussi", vaikutti sisältävän enimmäkseen Annuumien siemeniä , mutta muutama chinensekin siellä taisi olla. Jos tilaa on ensi kaudella niin voisihan nuo chinenset ainakin heittää idätyslautalle.

Tapaamme jälleen, Bunte Mischung


  
Ei hauskuus kuitenkaan tähän loppunut! Olin aiemmin sopinut Nipsun kanssa vaihdosta, nämä siemenet saapuivat myös tänään.
Kirjeestä löytyi kaikkea mielenkiintoista, suurin ilo ja huomio kohdistui kuitenkin C.Tovarii siemeniä kohtaan, joita olenkin niin hartaasti toivonut saavani.
C.Tovarii ei missään nimessä ole yleinen, vaan erittäin harvinainen villi chili! Nyt toivon vain että siemenet itäisivät.

Edellisen ja muutaman mukavan yllärin lisäksi sain vielä C.Flexuosumin siemeniä jaettavaksi, näitä oli kyllä reilusti mutta kyllä ottajiakin varmasti löytyy, nämäkin ovat hyvin harvinaisia vaikka viime kauden aikana ovatkin yleistyneet "räjähdysmäisesti" (tai ainakin entiseen kantaan verrattuna) Suomessa.
Kiitokset Nipsulle siemenistä, toivottavasti meikäläisen lähettämät ovat löytäneet tai löytävät pian perille.

Kirjeestä löytyi seuraavat:
-C.Chinense-
-Mata Frade
 
-C.Pubescens-
-Rocoto Ecuadorian Red

-Villit-
-C.Tovarii
-C.Flexuosum
    

Jälleen siemenkokoelma kasvoi monilla mielenkiintoisilla lajikkeilla. Uskoisin että ensi kauden
siemenet on nyt hankittu, pikku hiljaan alkaa olla ensimmäisten idätyksienkin aika... 

2 kommenttia:

  1. Noita 7 potteja näyttää olevan montaa eri sorttia. Eikä kaikkia alalajikkeita näyttäisi olevan Semillaksellakaan. Itse olen aivan hukassa seuraavan kauden listan kanssa. Pyrin pitämään listan lyhyenä ja yritän keskittyä pienempään kirjoon. 7 pottia tulen kyllä kasvattamaan, mutta mitä, niin se on vielä hieman auki. :D

    VastaaPoista
  2. 7 Podeja löytyy joka lähtöön. Uusimpana taitaa olla tuo 7 Pod Bubblegum. Itse en oikein lyhyeeseen listaan seuraavalla kaudella haluaisi tyytyä, varsinkaan nyt kun toinen kasvari on aika varma. Täytyy tosin vielä miettiä, mutta itse alan kyllä pikku hiljaan hahmottamaan uuden kauden listaa. Joulukuussa kun kauteni alkaa saattee selville oman listani...näin kauan se on salaisuus ;).

    VastaaPoista