Translate

lauantai 17. marraskuuta 2012

C.Flexuosum, satoa

Toissa päivänä minuun iski kauhea kurkku kipu, eilen kurkku olikin jo niin kipeä että välillä en meinannut saada ääntäkään. Yöllä iskikin sitten räkätauti ja tässä sitä taas ollaan. Koeviikko seuraava ja sitä seuraavana viikkoina eikä poissaoloihin lukiosta enään ole varaa. Kokeisiinkin pitäisi lukea ,mutta väsyttää vain niin kaueasti ettei oikein keskittymiskyky ole kohdillaan.

Piristääkseni hieman itseäni päätin kuvata ja kerätä C.Flexuosumin sadon. Tämä 24 kromoominen kasvi on ehdottomasti yksi lempi vllichileistäni. Laji on muista chileistä poikkeava kylmäkestoisuutensa vuoksi. Lajille tyypillistä on pienet kauniit marjat. Lehdet ovat hieman vahapintaisia.
Erityistä kasvilla on ehdottomasti myös se että siementen saamiseksi sadosta on omistettava vähintään kaksi kasvia jotka tulee pölyttään ristiin.

Itse olen päättänyt talvettaa kaksi flexua, alunperin minulla oli neljä kasvia. Yhden nirhasin, oli nimittäin kirvojen raatelema. Toisen uhraan tieteelle kokeilemalla ulkona talvetusta.


C.FlexuosumFlexun podit ovat varsin maukkaita, niistä saisi varmasti tehtyä maukasta hilloa. Siihen toki tarvittaisiin hieman enemmän podeja kuin kuvan yhdeksän kappaletta.
Täytyykin muistaa tehdä makuarvostelu niistä, kunhan ensin tervehtyisi...

4 kommenttia:

 1. Niin näissä ei arvatenkaan ollut siemeniä?

  VastaaPoista
 2. En ole vielä tarkistanut, mutta edellisistä podeista päätellen näissä on 5-8 siementä per podi.

  VastaaPoista
 3. Oho, jos sinulla joskus jää ylimääräisiä flexun siemeniä, niin voin uhrautua ottamaan vastaan :) Tuo olisi kyllä todella mielenkiintoinen lajike.

  VastaaPoista
 4. pommita sähköpostilla tai chilifoorumin yv:llä. Kyllä noita vielä muutama löytyy. Kuvassa olevien podien siemeniä en saa jakaa, mutta sain Nipsulta flexun siemeniä jaettavaksi ja niitä pitäisi edelleen löytyä :).

  VastaaPoista