Translate

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Viilipyttyjen kuningaskunta


Viikko on kulunut edellisestä postauksesta. Tämän kunniaksi päätin kuvata taimia jotta pystyisin hieman seurata kasvun vauhtia ja sen mahdollista lisääntymistä. Kuvatessani taimia halusin hieman leikkiä varjojen ja auringonvalon kanssa kun mahdollisuus kerran suotui. Harvassa ovat tämän vuoden puolella olleet näinkin kauniit päivät.
Leikkiessäni tapahtui pientä, urheilioillekin tuttua, yliyrittämistä mikä johti siihen että valotus epäonnistui ja jouduin osaa hieman retusoimaan. Itse en ole niin kova kuvien muokkaaja, pikemminkin päinvastoin. Haluan oppia kuvaamaan niin hyvin että kuvista tulee hyviä ilman retusointiakin.

Rocoto Costa Rican Red haaroittuu

Chocolate Habanero Hand Grenade F3, C.Chinense


Red Savina, C.Chinense

Vladans Viper F1, C.Chinense
7 Pod Jonah Strain, C.Chinense
7 Pod Orange Yellow
Trinidad Scorpion Orange, C.Chinense
Black Naga, C.Chinense
7 Pod White, C.Chinense
Ultra Pube, C.Pubescens

Sama, mutta eri kuvakulmasta, sekä retusoitu kuva.

Dutch-Habanerossa F4  nuppuja!
 Totuus kasvista ei tosin aina ole yhtä valoisa miltä näyttää. Loput Dutch-Habanerosta on nimittäin aivan saastunut kirvojen takia. Olin tosin löytävinäni 4-5 nuppua, mikä on erittäin ilahduttavaa!


Minulla on ollut kasvien kasvattamisessa viime aikoina, jopa vuosina sellainen outo pakko på. Tuntuu siltä että olen kokonaan unohtanut miksi tätä harrastan. Ehkei pääasiana aina tarvitsisi olla mahtavien satojen saaminen tai jumalattomien kokoisten kasvien kasvattaminen, vaan kasvattamisesta nauttiminen omien mahdollisuuksien ja resurssien mukaan. Viime aikoisten epäonnistumien takia pienikin valonpilkahdus, kuten nuppu, kukka tai taimen kasvu, on saattanut tehdä minut todella iloiseksi ja tyytyväiseksi.
Täytyisi siis oppia nauttimaan jokaisesta pienestä mutta positiivisestä edistymisestä, eikä keskittyä järjettömän sadon perään haahuiluun. Vaikka olisihan se sato tietenkin aina mukavaa... 

2 kommenttia:

  1. Chili chillailu. Ei tarvitse ottaa kasvatustakan niin vakavasti. ;)

    VastaaPoista
  2. Juuri näin! Samaa tosin taisin viimekin vuonna sanoa mutta hullutushan siitä kuitenkin tuli :D.

    VastaaPoista