Translate

maanantai 4. maaliskuuta 2013

Sörsseli arvostelujen alku, Pain 85%

Uusi vuosi, uudet kujeet. Viime vuonna tein arvosteluja kasvattamistani lajikkeista. Samaa rataa jatketaan myös tänä vuonna mutta lisäksi olisi kiinnostusta arvostella sooseja ja kastikkeita. Nämä ovat kuitenkin varsin hintavia ja koska tähän asti yksikään yritys ei ole minuun ottanut yhteyttä, koska olisivat halunneet minun arvostelevan ja samalla mainostavan tuotteitaansa, niin katsotaan paljonko sörsseleitä saadaan arvosteltua.
Yllä mainittu on kyllä pikemminkin toiveajattelua ,mutta olisi upeeta jos joskus sponsori löytyisi...

Mitään tosivirallisia sääntöjä en ole näitä maisteluja varten kehitellyt, mutta jotain pientä kuitenkin.
  • Vähintään yksi teelusikallinen arvosteltavaa sörsseliä on nieltävä.
  • Sörsselin tietoja on kerrottava.
  • Tulisuus&maku arvio.
  • Mahdollisia suosituksia minkä kanssa kyseinen sörsseli saattaisi olla hyvää 

                  

                              PAIN 85%
"There are several levels of pain. The pain levels are marked with the procent of pain you expierience.
 The higher the % the more pain and less flavour. Altough there are chiliheads that will argue that the more pain the better flavour. We will let you decide!"


Kyseessä oikean puolinen pullo. Olen ryhtynyt uusio käyttämään kuvia.


Lause ja prosentti määrät kuvailevat minusta varsin oivallisesti Pain-sooseja. Pain sooseja löytyy jokaiseen lähtöön, miedoista aivan 100%. Pain tuotteita löytyy myös moneen lähtöön, Wing-Saucea, Salsaa ja vaikka mitä...  Pullossa väitettiin soosin olevan "100% Natural". Ostaessani soosia kaupassa huomasin tämän ,mutta kuten usein mainonta ei vastaa todellisuutta, joten en antanut sen tehdä mitään varsinaista vaikutusta valinnalleni. Nyt kun tiirailin tarkemmin soosin sisältö etikettiä niin yllätyin sillä soosi ei todellakaan vaikuta sisältävän juuri mitään lisäaineita tai muita rasitteita. Ainoastaan 5mg Sodumia. Muuten ei kaloreita, rasvoja, sokereita tai mitään. Yksi teelusikallinen (5 grammaa) sen sijaan sisältää 4% C-vitamiinia päivän tarpeellisista C-Vitamiini määrästä.Toisin sanoen 25 lusikkallista kyseistä soosia päivässä niin voit jättää appelsiinit syömättä! Huomiomatta tietenkään millään tapaa muita ihmiselle tarpeellisia vitamiineja...

 Ainekset:
"Habanero Peppers, water, carrots, garlic, mustard, vinegar, onion powder, olive oil, lemon & lime juice concentrate and spices". 

Tämän perusteella soosi kuulostaa tosi lupaavalta, pidemmittä puheitta, on koe maiston aika.

Aluksi maistuu todella vahva sinapin ja valkosipulin maku. Tämän jälkeen aavistuksen verran porkkanaa ja habaneron vivahteita. Loput nimeämättömät mausteet ,sekä sitruunat ja limet sulautuvat yhteen ja muodostvat mielenkiintoisen yhdistelmän etikan kirkeryyden kera. Tämän jälkeen iskee varsin helvetillinen, mutta tyypillinen habaneron tapainen polte, joka on aluksi kauhea, mutta hieman rauhoituttua hellivän mukava lämpöä tuova nautinto.

Pienissä määrissä nautittuna poltetta ei välttämättä huomaa juuri ollenkaan jolloin maku saa suuremman vallan maistajasta ,mutta annoksen ollessa jo teelusikan kokoinen voin vakuuttaa että kovempikin chilipää joutuu hieman kamppailla vastaan, puhumattakaan keltanokista.

Soosi sopii varmasti vaikka mihin mutta itse käyttäisin tätä makkara ruuissa, kuten perinteikkäässä Pyttipannussa. Tavara on sen verran väkevää ja koska se ei sisällä tomaattia missään muodossa en itse ainakaan sotkisi sitä pastaruokien sekaan, sen sijaan kanan tai jopa kalan kanssa voisin kuvitella ainakin kokeilevani.

2 kommenttia:

  1. Mainio arvostelu. Onko lillenillä tietoa, että saako näitä Pain-soosseja ostettua mistään Suomesta? Itse en ainakaan ole aikaisemmin törmännyt tällaisiin.

    VastaaPoista
  2. Itse tämän sörsselin Köpiksestä ostin, mutta olin chilifoorumilla lukevinani että ainakin Tampereen K-Citymarketista on sitä joskus saanut. Poppamieheltäkin sitä on googlen haun perusteella saanut ,mutta tuote tilapäisesti loppu. Muuten menee jo sitten ulkomaisiin kauppoihin nuo hakutulokset joten ainakin tällähetkellä vaikuttaa tarjonta aika huonolta :/. Kannattaa aina kysyä paikallisesta ruokakaupasta ja jos ei löydy niin ehdottaa että hankkisivat ;).

    VastaaPoista