Translate

maanantai 3. kesäkuuta 2013

Kasvarissa tapahtuu

Lämpöiset ilmat ovat tehneet positiivisen vaikutuksen kasvatteihini.
Mittaa on  tullut kasveihin lisää ja nuppuja on alkanut tupsahteleemaan kaikista kulmista.

PI 441654, C.Praetermissum
  Yllä oleva kukka on minusta yksi kauneimmista chilin kukista mitä olen tähän asti nähnyt. Pakko myöntää että kyseistä lajiketta löytyy monia eri variaatioita joten en ole täysin varma on kyseessä lajipuhdas praetermissum vai kenties villin baccatumin ja praetermissumin ristetys? Oletan kuitenkin että kyseessä on jonkin asteinen praetermissumi.

Red Savina, C.Chinense
Kasvarin ensimmäinen podi. Tämä oli kyllä aika odotettavissa, koska itse kasvi on isoin chilini lähes koko kauden. Kyseinen kasvi kukki myös ensimmäisenä.

7 Pod Yellow
7 Pod Yellow peesaa myös kiitettävästi perässä. Kasvi on viikossa tuplannut kokonsa, mikä on todella hienoa, saisi nyt edes hieman satoa tänäkin vuonna.
Hevoskastanja

Lämpöistä kesän jatkoa kaikille!


2 kommenttia:

  1. PI 441654 taitaa olla c. baccatum var pendulumin ja c.praetermisusmin välinen risteymä. Tiedä sitten onko sinun siemenesi vakiintunutta vai vakiintumatonta kantaa. Kuvassa baccatumiin viittaa karvaton olemus ja praetermissumiin kukka. Oletettavasti saat siitä villin marjaa isompaa chiliä. Itsellänikin kasvaa samaa, mutta ei vielä kukkimisasteella asti.

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia analyysista! Mielenkiinnollan odotan minkälaista podia kasvi pukkaa.
    Kasvi on kyllä hitusen karvainen, huomattavasti karvaisempi kuin muut kasvattamani villi baccat, mutta kuvassa sitä ei jostain syystä näy.
    Katsotaan mitä kasvi keksii kehitellä...

    VastaaPoista