Translate

tiistai 30. lokakuuta 2012

Villisti satoa, toivotonta bonzailua?

Kasvihuoneet on hyvin pitkälti siivottu.Melkein kaikki kasvit on leikattu tapiksi, ainoastaan muutamaan kasviin olen jättänyt podeja kypsymään. Talven ensimmäiset kunnon pakkaset yllätti minut täysin, nimittäin suurin osa lasikasvihuoneen sadosta jäätyi ja meni pilalle. Toki tämä harmittaa minua mutta lohdutukseksi keräsin lähes 1100 grammaa satoa seinustakasvihuoneesta.
Nyt satoa on yhteensä kerätty 3469 gramman verran.Edustalla raakoja Early Jalapenoja ja Carribean Red Habaneroja
Peruvian White Habaneroa jss.

Early Jalapenot

Carribean Red Habanerot
Villeistäkin keräsin tämän hetken kypsät pois. C.Flexuosum pukkaa varsin paljon terveennäköisiä podeja.  C.Rhomboideumkin pukkaa paljon podeja, mutta osa podeista kuivuvat ja tipahtavat pois, mikä tietenkin on harmillista siementen suhteen.
C.Flexuosum ja C.Rhomboideum

Tobago Sweet x Yellow Pointed Habanero F3

En itse ole oikein luottavainen kykyihini puhuttaessa bochien teosta. Leikkaamisen ja sadonkorjuun keskellä päädyin kuitenkin pienimuotoiseen kokeiluun. Halusin nimittäin säilyttää tämän vuotisen Aji Cristalin, mutta ensinnäkin kasvi oli liian kookas sisälle otettavaksi, toiseksi se kasvoi vinoon, mikä häiritsi minua.


Aloitin vain puhdistaa juuria mullasta. Aluksi ihan vain kovakouraisesti käsin, lopuksi vedessä uittaen.
Mikään varsinainen bonchi tästä ei tullut, vaan pikemminkin jokin välimuoto.

     

 Juuret olisi voinut kietoa toistensa ympärille jolloin tästä olisi tullut komeampi, en tosin tullut sitä ajatelleeksi    kun kasvia käsittelin. Toimiihan se tosin noinkin.
  
Mullan päälle voi vielä lisätä sammalta, kiviä ym. pikku kivaa. Tällähetkellä pidän ainakin mullan paljaana allergiani takia. 


Flexun kukka koristeena
Aji Cristal

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti