Translate

maanantai 15. lokakuuta 2012

Arvostelu: Trinidad Scorpion Morouga Blend

Elämme hulluuden aikaa jolloin EU pohtii salmiakin vaarallisuutta ihmiskeholle. Mikäli salmiakki olisi vaarallista olisiko TSMB jo tappavaa? Trinidad Scorpion Morouga Blendiä tai Trinidad Scorpion Morougaa pidetään hyvästä syystä Naga Morichin ja muiden Naga alalajikkeiden kilpailijana tulisimman chilin tittelistä. Muun muassa Mtv3 on myös uutisoinut tästä chilistä joka ei ole mikään yhden kauden villitys, sillä sinä aikana kun itse söin vielä kebab mestojen etikka jalluja maistelivat jo ensimmäiset Suomalaiset kasvattajat tätä, kukas muukan kuin Bluesman.

Kaksi ja puoli vuotta videon julkaisemisen jälkeen istun nyt koneen äärelläni maitopurkki näppäimistön vasemmalla puolella, punainen tappaja oikealla puolellani. En malttanut eilen oikein itseäni vaan minun oli päästävä jo tuolloin hieman järsimään podin kantaa. Kaksi sanaa: herran jestas!

Mielenkiintoista tässä lajikkeessa on se että Scoville arvot saattavat vaihdella 500 000-2 000 000 välillä. Naga Moricheissa on yleisin mitattu arvo n. 1 500 000 scovilleä. Tämähän ei välttämättä tarkoita sitä että jokainen podi olisi todella tulinen vaan sitä että vaihtelevuus TSMB:n podien välillä on suuri.    En missään nimessä aio syödä kokonaista podia, olen melkein onnellinen etten kesällä ehtinyt bluesfarmille syömään Bluesmanin Morougoja, sen verran kauhistuttava tapaus on kyseessä.

Ennakot: 
Ääremmäisen tulinen, pitkää kipua aiheuttava pikku pirulainen.

Haju: 
Voimakas chinensemäinen aromi, ehdottomasti pelkoa synnyttävä haju.

Raaka podi


Maku:
Yksi hyvin mielenkiintoinen chinense tämä TSMB, sillä itse en hirveästi juuri makua siitä löydä. Syöminen on poltetta lukuunottamatta mukavaa sillä podi on hyvin pehmoinen ja aromi on aivan omaa luokkaansa.  

Polte:
Podia puraistessa alkaa jo sattua, sanoisin, kuten monet muutkin, että Nagan kanssa yhtä vahva mutta polte on ehdottomasti brutaalimpi. Tulisuus on aivan uskomaton, se pistää silmät valumaan, hikottamaan ja synnyttää syvää houkutusta maitotuotteita kohtaan. Polte kestää pitkään, itse kulutin saman verran maitoa peukalonpään kokoiseen palaan TSMB:tä kuin taannoin kokonaiseen Naga Morichiin. Kaikkein pahin polte iskee aivan lopussa minkä jälkeen polte pikku hiljaan kaikkoaa. Itse en sanoisi lajiketta ylituliseksi, toki erittäin tuliseksi mutta siedettäväksi (maidon kera).

+/-
+ Erikoinen, mutta hyvä aromi
+ Poltetta riittää
+ Kasvi on upea

- Joillekin jo liian tulinen?

Tuomio
Tällainen on ehdottomasti saatava jokaisen tulisuushullun farmille. Itse pyrin talvettaa oman kasvini joten suurimmalla todennäköisyydellä kasvi on ensi vuonna taas kuvioissa mukana.

4 kommenttia:

 1. Loistava arvostelu jälleen, mutta eikös se EU-juttu ollut salmiakista?

  VastaaPoista
 2. Ei voi olla totta, meni namut sekaisin, sillä minulla oli Pandan Lakumix pussi vieressä kuin kirjoitin, kiitokset korjauksesta! :P

  VastaaPoista
 3. TSMBtä haukkasin 1/3 podia tuossa elokuussa. Alkuun yllätyin poltteen täydellistä puuttumista. Juuri kun ehti tottua hedelmän ihanan hedelmäiseen makuun, iski polte kuin takapotku. Mahtava hedelmä.

  VastaaPoista
 4. Kun itse kyseistä podia maistoin iski polte kyllä ihan samantien...kieltämättä ihan hyvä chili, varmaan sooseihin sopisi aika hyvin...

  VastaaPoista