Translate

torstai 28. helmikuuta 2013

Kööpenhamina ja chili

...Jatkoa edellisestä

Ulkomailla oleskellessani tutkin aina sivu silmällä maan yhteyttä chileihin.
Sanoisin että Kööpenhaminassa chiliä käytetään keskivertoa enemmän ja uusia yhdistelmiä kokeillaan ennakkoluulottomasti. Tällaisen kuvan sain ainakin itse. Mitä kaupoissa kierreskellessä huomasin niin paljon eri chilimaustettuja makeisia, elintarvikkeita, viinaa...

Näin muuten tanskalainen chilikulttuuri oli omasta mielestäni hyvin pitkälti suomalaiseen verrattavissa. Kaupoissa ja maustekaupoissa sai jauheita ja tuoreita chilejä, siihen se tuuppasi loppumaan.
Valikoima oli samaa luokkaa suomalaisten elintarvikeliikkeiden kanssa.

Tuoreiden tarjonta oli tyyppillistä: Habat, Jallut ja "Punaiset chilit".
Kun perinteisistä elintarvikeliikkeistä, kauppahalleista jss. siirrytiin chilejä ajatellessa hitusen totisempiin kuvoihin oli tarjonta taas kerran suomalaista luokkaa. Vierailin paikallisessa chililiikkeessä, ChiliHouse :ssa.
  Tarjonta oli hyvää ja asiakaspalvelu mukavaa. Putiikki ei ollut missään nimessä iso, vaan koostui kahdesta vierekkaisestä huoneesta. Tästä huolimatta myynnissä oli kaikki oleennainen, paitsi valaisimia ja  vesiviljelyjärjestelmiä en valitettavasti nähnyt.
 Itse olin sooseja ostamassa ja loppujen lopuksi ostinkin seuraavat sörsselit.
Näin pitkälle olen "Pain 85%" pullon korkannut ja lyheysti sanottuna hyvin tulista mutta hyvän makuista soosia.
Asiasta kuitenkin myöhemmin lisää...

Näin on Kööpenhamina asiat loppuun käsitelty. Matka oli mieluinen ja joku kesä on matkattava sinne ehdottomasti uudestaan. Näin talvella oli hitusen viileä, joten kesällä on varmasti myös mukavempaa liikkua ulkona. Vaikka kaupungissa tuuli viileästi ja pienikin pakkanen puri aika tiukasti, huomatkaa alla olevasta kuvasta tärkeä asia, *EI LUNTA*!
Lillen kuittaa Kööpenhamina asiasta...

2 kommenttia:

  1. haha! Lilleeeen :D
    du me dina weird ben ställningar (y)

    VastaaPoista
  2. Dissa int :D. De hä va faktiskt kunnon poseraus bild ;).

    VastaaPoista