Translate

maanantai 16. heinäkuuta 2012

Paholaisen hilloa

Satoa on jo alkanut kertymään sen verran että olen pystynyt soosseja keittelemään.
Viimeisimpänä kokeilunani oli Paholaisen hillo. Koskaan ennen en ollut kyseistä kokeillut saati maistanut.
Viime syksynä halusin ja toivoin pääseväni kyseistä säilykettä kokeilemaan, koska sitä foorumin puolella hehkutettiin erinomaisena ja makoisana.

Pettymyksekseni viime kautinen Cayenne sato ei ollut kaksinen joten toive ei täyttynyt. 

Tänään murrettin sekin "kirous".


Paholaisen hillo

  • 1tlk tomaatti mursketta
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 kpl Naga Morich
  • 2 kpl Lemon Drop
  • 3 kpl Bunte Mischung
  • 1,25 dl Hillosokeria
  • Yrttejä
            -Minttua
            -Basilikaa
            -Timjamia
            -Mäkimeiramia
Pilko kaikki ainekset (lukuunottamatta hillosokeria ja tomaati murskaa). Kiehauta tomaatti murske ja lisää sipulit, chilit ja yrtit.


  Anna kiehua pienellä lämmöllä noin 30 minuuttia. Muista sekoitta aina
  välillä, muuten hillosi palaa pohjaan.
 
  30 min. myöhemmin...
  Soseuta soossi sauvasekoittimella.

   Lisää hillosokeri ja anna hillon pöristä noin tunnin.
   Muista sekoittaa aina välillä.


Anna hillon jäähtyä, maista (suorita mahdolliset parannukset) ja kaada se haluamasi purkkiin.
VALMIS!

Lopputulos oli oikein mielyttävä. Ehdottomasti parhaita oma tekemiäni säilykkeitä. Reseptiin voi lisätä marjoja, hedelmiä ym. ,mutta omalla vastuulla.

Tulisuus ei ollut päätä huimaava ja hyvä niin, en toivonutkaan tästä mitään myrkkyä tai "tärskyn" korviketta, vaan makoisaa lisuketta ruokaan kuin ruokaan. 



6 kommenttia:

  1. "Tulisuus ei ollut päätä huimaava.."
    Aineksissa kuitenkin naga, 2 lemondroppia ja noita sakemanneja!?! Aika pienessä annoksessa.
    Onko kovat toleranssit vaiko kylmän kesän laiskaa satoa?

    VastaaPoista
  2. Kylmä kesä on tarjonnut nagoja melkein yli omien tarpeiden.
    Olisi tarkoitus ensi viikonlopun aikana tehdä paholaisen hilloa ja muita sooseja koko talveksi.
    En toleranssiani menisi hirveästi kehumaaan ,mutta täytyy myöntää että on se kauden aikana parantunut huomatttavasti. Kaikki tähän asti tekemäni soosit ovat kyllä uponneet, ensi kaudella, jos ei tälläkaudella riitä TSMB:t, olisi tarkoitus tehdä oikein kunnon aitoa "tärskyä". Se onkin jo aivan omaa luokkaansa tulisuudessa.

    VastaaPoista
  3. Tänään kokeilin hiukan karsitummalla ohjeella kuin tuo ja täytyy todeta, että tuli hiton herkullista. Erityisesti pidin valkosipulista tuossa. Sopii jotenkin hyvin.

    VastaaPoista
  4. Keittelin itsekin ennen joulua (Dansukkerin reseptillä) paholaisen hilloa. Satsin purkitin 1,5 desin pilttipurkkeihin, säilyvyyden maksimoimiseksi. Pienissä purkeissa ollessaan auki on kerralla pieni määrä hilloa. Petyin Dansukkerin reseptin lopputulokseen, kun toivoin saavani jotan Amarillo-ravintolan hillon kaltaista herkkua, ja lopputulos oli tulista tomaattia. Taidan kokeilla seuraavaksi sinun reseptiäsi.

    "Bunte Mischung" tarkoittaa muuten "potpuria" tai sekalaista. Osaatko sanoa, mikä chililajike sinulla kasvoi Semillaksen yllärisiemenistä? Idätin tälle kaudelle Semillaksen ylläreitä ja ainakin parin viikon ikäisten taimien perusteella niistä kasvaa eri lajiketta kustakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah :D. Joo uskon ettei ollut kovinkaan tulista, nuo ovat yleensä hyvin mietoon makuun tehtyjä. Oma reseptini on jo hieman tulisempi ja jos ei vielä tuo hikeä otsalle niin voihan sinne Nagan jos toisenkin nakata lisää tai korvata tuon keltaisen chinensen jota kutsuin "Bunte Mischung":ksi jollain habanerolla kuten Brown Largella. Kannattaa totta tosiaan säilöä noita omatekoisia säilykkeitä pienempiin purkkeihin, itse tein pahan virheen kun turvauduin 2 litran purkkiin...
      Kerro toki sitten mitä reseptistä pidit jos päädyt kokeilemaan. Vaikea aina itse sanoa lopputuloksesta kun on itse toiminut kokkina.

      Minun on myönnettävä että en vieläkään tiedä mitä minulla oikeastaan kasvoikaan. Mielenkiintoinen tuttavuus tosin oli, jota on joskus vielä toistekin kokeiltava. Minulla yksi korkkaamaton pussukka noita ylläreitä ja ulkonäön perusteella pussit sisältävät paljon eri lajikkeita, ainakin annuumeja ja chinensejä.

      Poista
    2. Chilichillailija: Mukava kuulla että hyvää tuli :). Itsekin pidin valkosipulista, antoi toisenlaisen makuvivahteen sekä polteen...tässähän alkaa pohtimaan että pitäisiköhän joku päivä keittää uuden satsin kun vanha meni pilalle...

      Poista