Translate

sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Tuliset omenat

Löysin helpon ja nopean reseptin viime viikolla netistä, jota oli helppo muunnella omaan makuun.
Omena puut suorastaan pursuavat omenaa tällähetkellä ja valitettavasti osa omenoista ehtii pilaantua ennenkuin ne ehtii syödä, siksi minun oli löydettävä resepti johon saisi uppoamaan omenan, pari joka valmistus kerralla.

Tuliset omenat:

  • 1½ rkl voita
  • 4-6 keskikokoista omenaa
  • 1 Aji Cristal
  • 1tl Kanelia
  • 1tl Inkivääriä
  • Muutama ruiskaus sitruuna mehua
Kuori, pilko ja poista siemenpesä omenoista. Pilko Aji Cristal. Kuumenna voi paistinpannulla. Voin sulattua lisää Aji Cristal viipaleet. Paista niitä hetken ja lisää omena viipaleet.
Ripottele kanelia ja inkivääriä omenoiden päälle. Ruiskauta myös hieman sitruuna mehua omenoiden päälle.

Paista kunnes omenat saavat hieman keltaisen värin. Älä paista niitä liikaa, omenoiden tulisi olla hieman rapeita sisältä.

Nauti vaniljajäätelön, vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera. 


2 kommenttia:

  1. Ohoh! Tämähän kuulostaa loistavalta reseptiltä. Tein kyllä ylimääräisistä omenoista jo chiliomppuhilloa mutta eiköhän näitäkin tulla testaamaan.

    VastaaPoista
  2. Oikein maukas resepti oli, sellaisen havainnon olen tehnyt kahden valmistus kerran jälkeen että kahdelle hengelle tuo reseptini olisi ehkä sovelias, riippuu toki kuinka paljon on kuvitellut syövänsä, itse kun teen aina kolmelle niin sellainen 7-9 omenaa ja hieman enemmän muita aineksia... Kahdesti on nyt ollut liian vähän omenoita, ensimmäinen kerta mentiin neljällä ja sitten kuudella ja vielä täytyy lisätä annosta :).

    VastaaPoista