Translate

sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Karibian ihmeet seitsemän neliön sisällä

Karbialta on jo aikoja sitten levinnyt mm. eurooppaan, järkyttävän tulisia chilejä. Vuosien saatossa näitä lajikkeita on kehitelty ja risteytetty keskenään joka on johtanut toinen toistaan pelottavamman näköisten ja entistä tulisempien chili lajikkeiden syntyyn. Tunnetuimmat näistä lienevät Trinidad Scorpionit ja 7 Pod(t) tyyppiset chilit, jotka ovat tunnettuja huumaavasta ja hyvin ilkeästä tulisuudesta.

Itse olen kyseisiin ja muihinkin karibian alueen chileihin täysin hurmaantunut ja siksi tänä vuonna olenkin yrittänyt panostaa erityisesti 7 Podeihin ja Trinidad Scorpioneihin.


7 Pod tai 7 Pot on saanut yksinkertaisesti nimensä siitä että yhden chilin sanotaan riittävän seitsemään pataan lientä tai keittoa. 7 Pod on kanta lajike myöhemmin ilmestyneille uusille, entistä tulisimmille tai erikoisen värisille lajikkeille, kuten 7 Pod Brain Strain tai vaikka 7 Pod Douglah (Brown). 7 Podin väitetään alunperin olevan Chaguanasin alueelta, joka sijaitsee Trinidad saaren keski länsiosassa.

Trinidad Scorpionista ,kuten myös 7 Podista, löytyy useita eri variaatioita. Trinidad Scorpionit, kuten myös 7 Podit ovt lähtöisin Trinidadista, tarkkaa aluetta en tiedä.

Lajikkeet muistuttavat hyvin paljon toisiaan mutta sanotaan että maku ero olisi huomattava. Tämänhän aionkin testata heti jahka satoa alkaa kertymään.

Lajikkeita minulla oli vaikka kuinka paljon mutta valitettavasti kaikki siemenet eivät suostuneet itämään. Sain kuitenkin kasaan varsin pelottavan ryhmän chinensejä joita onkin mukava sitten syksymmällä arvostella. Paras vain varata paljon maitoa ja jugurttia sille hetkelle.


                                                                                   
                                                                                                                                                             
7 Pod Jonah Strain

7 Pod Brain Strain

                    
7 Pod Barrackpore7 Pod Yellow ja  7 Pod Yellow taustalla
                                                                                   
Trinidad Douglah


Trinidad Scorpion Orange


                                                        Joukosta unohtui pienet 7 Pod Primo ja 7 Pod Primo Orange, sekä suurehko 7 Pod White.
 Siemeniä olisi löytynyt mm. vielä Trinidad Scorpion Morouga Blendista ja samaisesta keltaisesta variaatiosta. Kokeillaan niitä ja toivottavasti myös muutaamaa uutta karibialaista lajiketta sitten syksymmällä uudestaan.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti