Translate

tiistai 23. heinäkuuta 2013

Arvostelu: Monster Naga

Aloittakaamme alusta, vieraillessani sukulaiseni kasvihuoneilla sain mukaani mukavan kasan eri chilejä maisteltavaksi. Itse en ole siis näitä viljellyt, mutta se ei ole mikään häpeä, samalla tavalla ne polttavat vatsan pohjalla kuitenkin. Tämän päiväisen Monster Nagan lisäksi tulen  lähipäivien aikana arvostelemaan vielä viittä eri lajiketta. 

Monster Naga, C.Chinense

Ennakot: Naga suuremmassa paketissa. Odotan siis lähes tai jopa yhtä tulista chinenseä kuin Naga Morich.

Sitä uskon saavanikin sillä jo podia halkaistessa voi huomata että podista melkein tihkuu kapsaisiiniä ja podin sisäpinta on kapsaisiinistä täysin kiiltävä.

Koko eroa,  Naga Morich, Monster Naga, Fatalii Gourmet Jigsaw


Haju:
Erittäin voimakas chinensemäinen tuoksu joka kieltämättä varoittaa maistajaansa tulevasta. Tuoksu on lievästi sanottava pelottava.

Maku:
Itse makua on erittäin vaikea löytää, aavistuksen perinteistä nagamaisuutta on kuitenkin huomattavissa. Polte iskee periaatteessa heti joten mausta ei ehdi juurikaan nauttia.


Polte:
Polte iskee heti siitä hetkestä kun podi koskettaa kieltäsi. Jo silloin polte on erittäin raaka, mutta podin nielaistuasi iskee entistä ra'aempi ja aivan helvetillinen polte. Tavalliseen nagaan verrattavissa oleva tai jopa sitäkin tulisempi polte. Silmät vuotaa, nenä vuotaa...aivan järkyttävän tulinen ja kun kyseessä on podi joka painaa kepeästi yli 20 grammaa en usko että moni pystyy hotkaista tuollaista kokonaisena.  


+/-
+ Iso ja riittoisa
+ Kaunis
+ Tulisuus

- Maku puuttuu minusta lähes kokonaan

Tuomio:

Ensi vuonna ehdottomasti kasvatukseen. Ei tätä voi suurempia määriä näin pelkästään syödä, mutta varmasti hyvä kuivattuna tulisuutta tuomaan keittoihin tai minne ikinä haluaakin. Mielenkiintoinen uusi tuttavuus!


Huomenna olisi sitten arvosteltavana tämä paljon puhuttu Fatalii Gourmet Jigsaw. Tuskin jättää kylmäksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti