Translate

perjantai 12. heinäkuuta 2013

Terveisiä kasvimaalta!

Taistelu aikaa vastaan kiihtyy viikko viikolta. Suurin osa chileistäni kukkivat tai puskevat nuppuja.
Raakojen podien määrää en ole tarkalleen laskenut, mutta arvioisin määrän olevan 30-40 podia. Suurin osa näistä ovat Red Savinan ja 7 Pod Yellowin tuottamia. Tänään yritän hankkia itselleni lisää 10 litran ämpäreitä jotta voin siirtää "Karibian ihmeet" isompiin juuritiloihin.
Muhkea Red Savinan podi


Yleiskuvaa 11.7


 Minusta kausi ei kuitenkaan olisi hyvä kausi pelkästään chileillä.

Tomaatit kasvavat varsin hienosti ja tämä toinen tomaatin kasvatus kauteni tulee olemaan ehdottomasti ensimmäistä parempi.
TTR:ssa satoja kukkia.


Tumbling Tom Red
         Vaikka chilit ja tomaatit ovat tätä nykyään lempi kasvejani pisin viljely perinteeni on kuitenkin kurpitsoiden kasvatus. Kurpitsaa olen kasvattanut neljä vuotta peräkkäin. Tänä vuonna tein kiireiden takia kuitenkin poikkeuksen ja idätin ainoastaan kesäkurpitsaa ja avomaankurkkua. Ensi vuonna ajattelin jälleen kokeilla jättikurpitsan kasvatusta.

              


Avomaankurkku ja kesäkurpitsa ovat
yksi yksinkertaisimmista mutta samalla yksi makoisimmista hyötykasveista. Periaatteessa nämä kasvavat hyvin a kunhan muistat vain kastella niitä tarpeeksi usein ja taimi vaiheessa koulia aina tarpeen tullen. Kummatkin viihtyvät , kuten kurpitsakin, vahvasti lannoitetussa maassa. Tämän takia monet kasvattavat kurpitsojaan esim. kompostien päällä.


   

Itse tyydyin tänä vuonna kasvattamaan kasvimalla.
Pieni kerros kompostimultaa savimaan päälle ja kompostimullan päälle vielä ohut kerros turvetta. Lopun lannoituksen on kananpaska hoitanut. Eivät siis mitään ihmeitä vaadi. Kasvit satoavat hyvin, etenkin avomaankurkkua poimin päivittäin vähintään yhden kurkun.

Yksinkertaista ja tuottoisaa. Hyötykasvien kasvattamista parhaimmillaan.

 Jotta asiat eivät kuitenkaan sujuisi aivan liian yksinkertaisesti tarvitaan aina ongelma tapauksia päänvaivaksi. Haasteita tarvitaan aina jotta motivaatio säilyisi.

Latva-artisokka
Sain latva-artisokan taimen eräältä tutulta.
Mielenkiintoinen tapaus sillä maa-artisokan sijasta, joka ei vaadi lähes lainkaan hoitoa, latva-artisokkaa en ole saanut kunnolla kasvamaan.
Kasvi voi kasvaa jopa kahden metrin korkuiseksi, omani...ehkä 20-30cm korkea? Latva-artisokka on monivuotinen, mutta vaatii kunnollisen suojauksen kylmältä.
 Jos en vielä tänä vuonna ehdi satoa saamaan ja taimi selviää talven yli voisin jo ehkä ensi vuonna päästä satoa maistelemaan. Mausta minulla ei ole tosin aavistustakaan...     


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti